Biroul de acasă: Cum poți transforma garajul într-un spațiu de lucru modern

25 iunie, 2020

Biroul de acasă este un subiect care în ultimele luni a preocupat foarte multă lume, chiar mult mai mult ca înainte. În condițiile pandemiei de anul acesta, pentru foarte mulți dintre angajați, unica soluție pentru păstrarea joburilor și veniturilor a fost munca de acasă. Până aici totul pare corect, dar adevărata problemă apare când ajungem să numărăm de câte „biroul de acasă” avem nevoie pentru toți membrii familiei.

Copiii probabil au deja birourile lor unde își fac temele școlare, așa că rămâne ca părinții să-și găsească spații de lucru în care să aibă parte de liniște. Dacă locuiți la casă, luați în calcul amenajarea garajului deoarece poate fi un spațiu extrem de potrivit datorită izolării de restul casei, avantaj care vine la pachet cu liniște și intimitate, deci probabilitatea ca zgomotele copiilor să se audă când tu ai o ședință online e mult redusă.

Evaluarea spațiului existent

Cel mai probabil garajul tău nu dispune de ferestre sau dacă există sunt puține și insuficiente pentru a lumina zona de lucru, așadar ia în calcul iluminatul potrivit dacă vrei să-ți amenajezi biroul în garaj. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să evaluezi spațiul existent și să vezi cum a-i putea aranja lucrurile de care ai nevoie, dar în același timp să-ți instalezi un birou și să creezi o zonă de lucru plăcută.
Pentru că aici se găsesc depozitate o sumedenie de lucruri care nu își găseau locul în alte spații din casă, de la biciclete și până la unelte de grădinărit, poate că nu ar fi rău să regândești spațiile de depozitare și să instalezi etajere și rafturi suspendate. Mașina poate sta fără probleme afară în fața garajului.
Amenajarea garajului poate să-ți permită crearea unui loc suficient și comod pentru crearea unui spațiu de lucru modern, care să rivalizeze cu celelalte spații de lucru create în casă. important este să restabilești spațiile de depozitare și de ce nu să arunci din lucrurile de care nu mai ai nevoie.

amenajare birou in garaj

Idei de amenajare a garajului în birou

Un garaj fără ferestre nu prea pare cel mai bun loc pentru creativitate, dar amenajarea garajului cu câteva elemente suplimentare simple îl pot face să funcționeze ca biroul de acasă.

 • Trebuie să se profite de orice ochi de geam, oricât de mic ar fi.
 • Trebuie văzut dacă circuitul electric permite introducerea unor noi copuri de iluminat.
 • Trebuie să fie instalat un access point care să permită o foarte bună conexiune la Internet.
 • Trebuie să fie spălați, igienizati și vopsiți în alb toți pereții, pentru a crea un ambient mai luminos.
 • Trebuiesc procurate rafturi pe lățimea potrivită pentru a putea depozita roțile și cauciucurile, fără a bloca drumurile laterale de acces. În aceste rafturi for fi depozitate cutii cu toate celelalte obiecte ce se găseau în garaj, fiind puse în ordine cu siguranță vor ocupa mai puțin spațiu.
 • Bancul de lucru va trebui să fie fixat de așa manieră încât să permită lucrul la el în cazul în care apar situații urgente. Un banc de lucru mai îngust, cu suporți pentru scule pe perete sunt și foarte la îndemână, arată foarte bine fac o economie importantă de spațiu.
 • Pentru că pardoseala garajelor în general este din beton turnat și roțile de la scaune nu vor aluneca cum trebuie, pentru zona de birou de lucru va trebui procurat un covor de cauciuc suficient de gros pentru a sta bine fixat sau un linoleum, aceasta fiind varianta de buget minim.
 • Pentru zona de birou trebuie găsită varianta cea mai confortabilă, care să prevadă suficient spațiu de depozitare atât în sertare cât și în rafturi pe perete.
 • Un laptop este ideal pentru că permite și lucrul din alte zone ale casei. Lipsa unui printer de rețea în casă poate însemna existența unui printer local aici.
 • Trebuie instalat un aparat de aer condiționat care să meargă eventual și pe încălzire, dacă vrei să-ți prelungești șederea și în sezonul mai rece.

Instalarea unui aparat de aer condiționat în garaj

Amenajarea garajului cu un aparat de aer condiționat nu este o sarcină foarte ușoară, dar trebuie făcută cu atenție mai ales că biroul de acasă poate să funcționeze și în anotimpul friguros. În general, prin construcție, garajul nu este o incintă foarte bine izolată, scopul principal fiind ca mașina să nu stea în ploaie. De asemenea, volumul mare și lipsa ferestrelor face calitatea aerului să fie foarte slabă.

De aceea trebuie odată cu amenajarea garajului și găsirea unei variante de aerisire prin ventilație a acestui mare volum de aer. Dacă nu se poate fixa niciun ochi de geam, trebuie găsit unde să fie practicată o gaură în perete și fixat un aparat de aer condiționat.

amenajare birou in garaj

În funcție de bugetul alocat și de situația reală a spațiului disponibil se poate alege din cele trei soluții existente:

 • Aparat de aer condiționat mobil, foarte convenabil datorită funcților pe care le are de aer condiționat, ventilație, dezumidificare, dar care necesită legarea la o ieșire practicată în perete sau un ochi de geam. Având această legătură cu exteriorul montarea devine foarte facilă. Are încorporate nenumărate funcții și se poate procura la un buget foarte convenabil.
 • Aparatul de aer condiționat cu spliterul montat pe perete, este convenabil din punct de vedere al funcțiilor avute și al bugetului foarte avantajos, problema pentru foarte multe persoane fiind de unde suflă spre ei aerul rece și dacă asta îi afectează sau nu. Multe din aceste aparate de aer condiționat au funcție de dezumidificare.
 • Aparatele de aer condiționat tip casetă cu fixare pe tavan, sunt foarte comode și nu provoacă neplăceri din cauza fluxului de aer rece produs. Aparatul poate fi fixat în condiții bune doar într-o încăpere dotată cu tavan fals, care să permită instalarea. Cu toate dotările și facilitățile avute, acest gen de aparat de aer condiționat este cotat din clasa de buget ridicat.

Amenajarea garajului ca biroul de acasă nu este influențată prea mult de alegerea unui mobilier sau altul, ci depinde foarte mult de amenajerile existente care să permită într-o încăpere specială cum este garajul de a avea o atmosferă plăcută și sănătoasă pe timpul întregului an, atât în verile caniculare, dar și în iernile friguroase.

preloader