Cele mai frumoase 5 grădini din lume

Cele mai frumoase 5 grădini din lume

17 iulie, 2018

O dată în viață! Cu această impresie rămâne orice călător care pășește în interiorul celor mai frumoase grădini din lume: trebuie să le vezi o dată în viață! Specii rare de plante, varietăți de flori de o frumusețe greu de exprimat în cuvinte, jocuri de culori care îți taie răsuflarea! Te invităm într-un tur virtual în cele mai frumoase 5 grădini din lume:

1. Spectaculoasa Grădină a Meditației Cosmice, Scoția

O singură dată pe an ai voie să mergi într-un loc spectaculos: o grădină care combină metalul și naturalul într-un mod absolut fascinant: Grădina Meditației Cosmice din Scoția. Dacă vă așteptați să regăsiți specii de plante rare așa cum se întâmplă în majoritatea grădinilor celebre, aflați că aici matematica a fost sursă de inspirație. Sculpturi metalice îmbinate într-un decor natural au rolul de a intensifica procesul de meditație!

Spectaculoasa Grădină a Meditației Cosmice, Scoția

2. Grădina Botanică Hanbury, Italia

5800 de specii de plante se regăsesc în spectaculoasa grădină italiană denumită după lordul Thomas Hanbury care a creat un adevărat univers al florilor meditareneene. Ridicată pe un colț de stâncă, deasupra mării, grădina botanică Hanburi are statutde rezervație naturală și face parte din patrimoniul UNESCO.

Grădina Botanică Hanbury, Italia

3. Grădina lui Claude Monet, Giverny, Franța

Pasionat de artă în toate formele sale, pictorul Claude Monet a creat cu pasiune și tenacitate un loc desprins parcă din picturi. Perspectivă, simetrie și culoare, astfel a gândit pictorul propria sa grădină împărțită la rândul ei în două zone separate: o grădină cu flori grupate pe culori, situată în fața propriei sale case, și o grădină cu apă, inspirată din grădinile japoneze, unde se găsesc o mulțime de specii precum: bambus negru, trandafiri de apă, salcii, cireși și meri japonezi, rododendron, azalee și iriși.

Grădina lui Claude Monet, Giverny, Franța

4. Grădina Botanică Suan Nong Nooch, Thailanda

Una dintre cele mai mari grădini din lume, cu o suprafață de 2,4 kilometri pătrați, grădina botanică Suan Nong Nooch din Tailanda este cunoscută pentru numărul enorm de specii de orhidee și palmieri, dar și datorită varietății de plante din diverse culturi. Aici, nu doar că poți vedea un grandios proiect de conservare a florilor tropicale, dar ai la dispoziție o mulțime de variante de distracție de la locuri de joacă pentru copii, până la cafenele pentru turiști.

Grădina Botanică Suan Nong Nooch, Tailanda

5. Kew Gardens, Londra, Anglia

Chiar dacă seamănă mai degrabă cu un parc modern, grădina Kew din Londra are peste 300 de ani vechime. Cu peluze mari de flori și vegetație luxuriantă, Kew Gardens este și un centru de cercetare botanică unde se găsește una dintre cele mai mari colecții de plante din lume.

Kew Gardens, Londra, Anglia

Cele mai frumoase 5 grădini din lume

Te gândești să-ți amenajezi și tu propria „cea mai frumoasă grădină”? Profesioniștii Ajusto te ajută rapid, cu un cost fix și fără bacșiș.

preloader