Top 6 cele mai căutate tipuri de hamacuri

Top 6 cele mai căutate tipuri de hamacuri

17 iunie, 2022

Termenul de hamac provine din cuvântul spaniol hamaca, care este înrudit cu un cuvânt haitian ce înseamnă năvod. Se consideră că originea hamacului este în America de Sud și că a fost adus în Spania de Cristofor Columb după călătoria sa din 1492. Marina Regală Britanică a folosit hamacul de pânză ca pat pe vase și a fost folosit în anii 1800, în închisori, ca pat experimental de economisire a spațiului.

Odată cu vremea frumoasă, în grădină sau pe terasă aceste hamacuri se pot folosi pentru odihnă și relaxare. Există diferite tipuri de hamacuri, cu diferite caracteristici și alte lucruri ce pot fi luate în seamă. Înțelegând diferențele se va putea alege foarte ușor cel mai bun tip, potrivit dorințelor și confortului individual.

tipuri de hamacuri

Tipuri de hamacuri: Cum știi care e potrivit pentru tine

1. Hamac din frânghie

Un hamac cu frânghii este un exemplu clasic de materiale confortabile și robuste care se reunesc pentru a crea ceea ce ne gândim cu toții atunci când ne gândim la cuvântul „hamac”. Frânghia este un material excelent datorită durabilității și rezistenței la intemperii. Dacă lăsați accidental un hamac de frânghie în ploaie, acesta nu va fi distrus în dimineața următoare. Frânghia este, de asemenea, excelentă pentru capacitatea sa de a se rostogoli cu ușurință și de a economisi spațiu. Dacă ai de gând să nu mai folosești hamacul peste iarnă, acesta este o opțiune excelentă, deoarece nu va ocupa prea mult spațiu în pod sau garaj.

2. Hamac din țesătură

Dacă hamacul de frânghie nu este foarte confortabil, țesătura ar putea fi o opțiune mai bună. Hamacul din material textil este moale și oferă un pic mai mult sprijin decât un hamac cu frânghii. În loc de o colecție de fire, aceste hamacuri din țesături nu au goluri și oferă așternuturi complete, plate. Acesta este foarte frecvent pentru că are o mulțime de utilități și opțiuni de relaxare, foarte confortabil la dormit, iar în același timp foarte ușor de transportat și montat.

Acest hamac este foarte compact și nu ai nevoie decât de doi copaci la distanța potrivită pentru a-l putea folosi în mod corespunzător, folosind frânghie sau cordon, pentru a înfășura în jurul lor. Acest cablu este de obicei destul de lung, astfel încât să poți avea o mulțime de opțiuni pentru plasarea hamacului, chiar dacă copacii nu sunt foarte apropiați.

3. Hamac cu bară de susținere

Se poate considera o dificultate de a intra sau ieși din hamac, datorită flexibilității sforilor de susținere și faptului că se strâng fuior. Unul din modelele care soluționează problema este cel cu bară de susținere care ține lățimea hamacului întinsă. Cu astfel de bară un hamac își poate menține forma, chiar și atunci când te culci în el, plus că nu trebuie să îți faci griji că ai nevoie de ajutor pentru a intra și a ieși din hamac.

Bara de susținere face, de asemenea, hamacul mai confortabil. Conferă țesăturii sau frânghiei o formă distinctă și susține spatele mult mai eficient decât unul fără ea. Acest hamac este probabil cele mai frecvent utilizat, este un hamac tradițional, fabricat fie din poliester, fie din bumbac. Hamacul cu frânghie de poliester este mult mai durabilă și rezistent la mucegai. Cele din bumbac sunt mai flexibile, dar nu sunt neapărat mai confortabile.

tipuri de hamacuri

4. Hamac matlasat

Acest hamac este probabil al doilea cel mai frecvent tip de hamac dintre cele cu coarde. Hamacul matlasat este preferat deoarece oferă un confort semnificativ și totodată foarte plăcut din punct de vedere estetic. Hamacul nu este o simplă pânză, este dublă, fiind foarte bună în mediile mai reci, este moale și căptușită pentru cea mai mare relaxare posibilă. Este în esență, ca o pătură matlasată și poate oferi același lux. Multora nu le plac aceste hamacuri pur și simplu din cauza materialului din care sunt făcute. Ele tind să fie dure pentru cea mai mare rezistență. Pentru aceasta, sunt bune hamacele matlasate.

5. Hamac tip scaun

Acest hamac este o versiune compactă a unui hamac, pe care nu stai întins, el oferă experiența unui leagăn, fiind o opțiune excelentă pentru relaxare în poziția șezând. Hamacul scaun are de asemenea spătar, făcându-le excelente pentru persoanele care au nevoie de puțin sprijin pentru spate.

6. Hamac cu stand

Dacă nu ai copaci sau stâlpi de care să fixezi hamacul, va fi foarte la îndemână un hamac cu stand sau suport, care poate susține greutatea hamacului împreună cu persoana care îl folosește. Un hamac cu un stand este o alegere excelentă dacă nu dorești să fii blocat cu un hamac într-un singur loc. În cazul în care te decizi să-l muți, poți pur și simplu să tragi standul oriunde dorești. În plus, nu va trebui să îți faci griji cu privire la deteriorarea copacilor în acest proces.

O variantă a acestor tipuri de hamacuri cu stand este cea a hamacului cu baldachin. Pentru cei ce nu vor să se expună la soare, această soluție este ideală. Adăugarea unui baldachin la standul hamacului rezolvă această problemă. În plus, te poți bucura chiar și de hamac în timpul unei ploi calde de vară, dacă dorești. Este o modalitate bună de a avea o parte din confortul interiorului în timp ce încă stai în aer liber.

tipuri de hamacuri

Tipuri de hamacuri în funcție de locul de apariție

Hamacul sari. Este hamac indian din bumbac întrețesut, moale și, de obicei, incredibil de colorat. Dacă dorești tipuri de hamacuri nu numai pentru relaxare, ci și pentru a adăuga o notă de culoare și stil în curte acestea ar putea fi o alegere bună. Desenele lor colorate sunt un simbol al verii și al relaxării și fac o piesă de accent excelentă pentru orice set de mobilier de gazon.

Hamacul brazilian. Este o alegere unică, fiind împodobit cu ciucuri lungi, țesuți, adăugând o notă de personalitate și opulență. Cele mai multe modele au imprimeuri în dungi, verticale, oricare model dând un plus de culoare designului din curte.

Hamacul mayaș. Este țesut într-un model diamant, care este proiectat pentru a se flexa împreună cu greutatea corpului persoanei care se așază în el. Are de asemenea culori puternice.

Hamacul nicaraguan. Acest hamac este unul din cele mai luxoase, este ornat cu ciucuri, ca o dantelă. Este realizat manual, dar are o rezistență și durabilitate foarte mare.

Hamacurile de relaxare sunt ideale dacă vrei să lenevești la umbra copacilor din grădina proprie, în balcon sau terasă, sau chiar în interiorul casei, dacă îți plac ambienturile originale, iar spațiul îți permite.

preloader