5 măsuri de protecție împotriva accidentelor casnice
13 noiembrie, 2020Unul dintre principalele motive pentru care copiii ajung la camera de gardă este accidentul casnic. Potrivit statisticilor, copiii cu vârste sub 5 ani sunt predispuși la diferite accidente grave în interiorul casei. Ideea este că nu trebuie să să exagerezi cu hiperprotecția, ci să ai în vedere care sunt acele locuri care predispun cel mai mult la accidentare.
Iată așadar câteva reguli de siguranță care vă pot ajuta să preveniți multe accidente din interiorul casei:
1. Fixează corect mobilierul de perete
De departe, cel mai mare pericol este cel cauzat de răsturnarea mobilierului incorect fixat sau chiar deloc ancorat, în ciuda specificațiilor producătorului. Aceeași atenție trebuie acordată și pentru montarea televizorului pe perete. Achiziționează întotdeauna produse care îndeplinesc standardele de ancorare pe perete și evită mobilierul care nu oferă sisteme de siguranță sigure. De asemenea, în privința comodei clasice cu 4-5 sertare, care rar este ancorată în perete, explică-le copiilor să nu deschidă niciodată mai multe sertare pentru că toată greutatea se lasă în față.
2. Creează reguli de folosire a patului supraetajat
În general, paturile supraetajate nu trebuie folosite niciodată de copiii cu vârsta sub șase ani. Dar, chiar dacă ai un copil mai mare de șase ani, asigură-te că urmează regulile de bază pentru o mai mare siguranță:
Suprafața superioară ar trebui să aibă balustrade pe fiecare parte, cu deschideri de cel mult 15 centimetri la fiecare capăt.
Alege o saltea de dimensiuni adecvate și o scară robustă pentru a urca în patul de sus.
Nu permite jocurile în patul supraetajat și nu atașa niciun obiect la nici o parte a patului supraetajat, inclusiv cârlige, curele sau frânghii.
3. Alege sertare cu amortizoare
Dacă aveți copii mici sau intenționați să aveți în viitor și vă aflați în prim proces de amenajare a casei, gândiți-vă la mobilă sigură, în special la sertare cu amortizoare. Sertarele reprezintă ispita cea mai mare pentru copiii mici care au învățat să meargă. Așadar, folosiți sisteme de siguranță a dulapurilor și sertarelor care blochează deschiderea lor.
4. Optează pentru scaune solide
Achiziționează sau înlocuiește scaunele ușoare din bucătărie sau care nu au picioare stabile, ori alunecă, cu unele mai grele si mai stabile, ca să diminuezi riscul căderii când cel mic încearcă să se urce. Chiar dacă probabil se va așeza pe ele la masă în prezența voastră, probabil ca va încerca să le escaladeze de mai multe ori pe zi, din pură curiozitate specifică vârstei.
5. Montează protecții pentru colțuri
Mobilierul cu colțuri sau muchii ascuțite reprezintă un pericol pentru copilul mic, atât pentru bebelușul care învață să meargă, cât și pentru copilul mai mare care aleargă sau se hârjonește cu frații sau prietenii. Așadar, pentru măsuța pătrată sau dreptunghiulară din living, cât și pentru piesele de mobilier cu muchii folosește colțuri din silicon sau din spumă poliuretanică.
Cheamă-i pe meșterii ajusto.ro să-ți monteze corect și sigur televizorul pe orice suport de perete!