5 motive să folosești apa de ploaie

24 iulie, 2018

Are un ph neutru, este excelentă pentru piele și păr, este lipsită de calcar și minerale și vine din cer. Nu este vorba de o cremă minune, primită în dar de la zei, dar am putea să spunem despre ea că este un elixir al naturii. Pic, pic, pic, despre apa de ploaie este vorba și beneficiile pe care le aduce.

Bineînțeles că dacă nu locuiești la casă, unde ai posibilitatea de a colecta în cantități mari apa de la jgheaburi, îți va fi mult mai greu să beneficiezi de proprietățile ei minune. Însă, o poți colecta în cantități mai mici pentru diverse întrebuințări în gospodărie.

Iată câteva dintre motivele pentru care este bine să știi de ce e important să colectezi și să folosești apa de ploaie:

▪️ Apă de ploaie, elixir pentru păr și piele

Apa este cunoscută ca fiind cel mai important element necesar vieții după oxigen, organismul având nevoie de ea pentru a supraviețui. De aceea este esențială pentru fiecare organ, inclusiv pentru piele, în compoziția căreia este prezentă în proporție de aproximativ 65%. Pentru că apa de la robinet este calcaroasă și conține clor, și poate produce iritații, apa de ploaie, denumită și “apă moale”, este ideală pentru curățarea pielii.

Același lucru este valabil și pentru păr, tocmai de aceea se știe că bunicile își spălau pe vremuri părul cu apă de ploaie pentru a fi mătăsos și sănătos. În acest caz, apa trebuie colectată direct în recipiente curate pentru a-și păstra puritatea și poate fi depozitată la întuneric aproximativ două săptămâni fără a dezvolta microorganisme.

▪️ Excelentă pentru spălat vase și rufe

Datorită purităţii apei de ploaie, aceasta se asemănă cu apa distilată (apa demineralizată) ceea ce o face ideală pentru a fi utilizată fără probleme în casă. O poți folosi pentru fierul de călcat cu aburi sau dacă dispui de un rezervor de colectare, cu ajutorul unei pompe și al unui filtru de recirculație, apa de ploaie poate fi condusă prin conducte la locurile de consum din casă: mașină de spălat rufe, mașină de spălat vase, chiuvetă etc.

Astfel, instalaţiile nu vor avea de suferit, ba dimpotrivă, chiar ajută la economisirea detergenţilor și a substanțelor de dedurizare a apei, totul datorită faptului că apa de ploaie nu conține calcar.

▪️ Udăm grădina ecofriendly

Apa de ploaie nu conține săruri minerale, compuși anorganici sau poluanți ceea ce ajută plantele să crească mai puternice și mai sănătoase. În plus, în sezonul ploios, colectând apa pluvială de la jgheaburile casei în rezervoare mari, poți evida inundarea grădinii și distrugerea plantelor.

▪️ Colectarea apei de ploaie previne eroziunea pământului

Există multe zone inundate de apa pluvială peste tot în lume, de aceea multe țări și-au dezvoltat sisteme de colectare a acesteia (rezervoare supra sau subterane cu capacitate foarte mare) dotate cu pompe speciale care preiau apa din jgheaburile casei și o utilizează în perioadele secetoase.

▪️ Reduci factura la apă

Știai că 50 % din consumul nostru de apă de zi cu zi nu necesită apă potabilă (rezervorul de la wc, spălatul lucrurilor, al mașinii, udarea grădinii etc). Poți economisi 75 de litri de apă zilnic dacă alegi să folosești apa colectată de la ploi redirectată printr-un sistem de conducte către țevile din baie, bucătărie sau grădină.

Motive sa folosesti apa de ploaie

Dacă ai nevoie de un bun meseriaș în treburile casei, apelează la serviciile ajusto.ro! Plata online, costuri fixe, fără bacșiș!  

preloader