5 Sfaturi Ajusto: Cum îndepărtezi slime din covor

5 Sfaturi Ajusto: Cum îndepărtezi slime din covor

27 septembrie, 2022

Ce copil din ziua de azi nu iubește slime? Și ce părinte nu s-a confruntat cu neplăcuta situație de a îndepărta pasta lipicioasă de pe covor? Din fericire, slime nu trebuie să-ți strice covorul dacă acestea cad victime substanței lipicioase.

Ești gata să înveți cum să îndepărtezi slime din covor? Iată 5 pași pentru a scoate slime-ul și pentru a avea covoare frumoase și curate:

îndepărtare slime din covor

Pasul 1: Răzuiește ușor excesul cu un cuțit

Folosește o racletă de vopsea sau cu un cuțit pentru a îndepărta slime din covor. Începe din exteriorul petei de slime și mergi spre centru, răzuind cât mai mult slime fără să apeși foarte tare astfel încât să deteriorezi covorul.

Pasul 2: Folosește o soluție din oțet alb și apă caldă

Deoarece majoritatea tipurilor de slime conțin ingrediente precum borax și lipici, oțetul este necesar pentru a-l descompune. Toarnă suficientă soluție pe slime, astfel încât pata să fie complet acoperită, dar covorul să nu fie prea mult îmbibat în lichid. Dacă slime s-a uscat pe covor sau pare să fie adânc în fibrele covorului, este de dorit să lași amestecul să se înmoaie încă 10-15 minute.

Pasul 3: Curăță cu o perie de covoare

Aplică suficientă presiune pentru ca slime să înceapă să se desprindă de pe covor, dar ai grijă să nu se deterioreze fibrele covorului.

Pasul 4: Usucă cu un prosop curat și uscat

Dacă încă mai rămâne slime pe covor, repetă pașii de mai sus pentru a îndepărta. Dacă slime a fost complet îndepărtat și nu rămâne nicio pată, atunci folosește un prosop uscat sau de hârtie pentru a usca zona.

Pasul 5 (opțional): Folosește o soluție profesională de curățare covoare

Aplică o soluție de tratament special creată pentru pete dacă slime a lăsat o pată colorată pe covor. Lasă soluția să stea timp de 1-5 minute, apoi șterge ușor soluția folosind o cârpă curată până când toată culoarea rămasă a fost îndepărtată.

Apelează la serviciile Ajusto dacă ai nevoie de ajutor profesional în curățarea covoarelor, datorită sistemului profesional de injecție-extracție și spumă activă, covoarele tale vor arăta ca noi.

 

preloader