6 idei simple pentru o grădină feng shui

24 iulie, 2018

Armonie, energie pozitivă și relaxare. E ceea ce ne dorim cu toții de la viață, să ne bucurăm până la urmă cât mai mult de o stare de bine. Dar, ce facem atunci când în viața noastră parcă nimic nu se mai leagă, nimic nu iese bine? Există un secret străvechi care spune că elementele din natură te pot ajută să atragi norocul de partea ta! Ce spui, îndrăznești să faci o schimbare?

Feng Shui este o artă ce provine din China, care te învață cum să aranjezi elementele din natură pentru a atrage prosperitatea, sănătatea și fericirea. Există 5 elemente feng shui (apă, pământ, foc, lemn și metal) despre care se spune că pot atrage energia pozitivă, dar secretul constă în utilizarea lor corectă pentru a avea efectul dorit.

Fără să o mai lungim, trecem la treabă în grădină și iată ce ne propunem să încercăm:

1. Apă curgătoare și clopoței de vânt

Nu există gradină feng shui care să nu aibă un lac sau o fântână cu apă curgătoare. Se spune ca acest element atrage energiile pozitive și le transmite celor care locuiesc în acel mediu. O cascadă mică, cu apă curgătoare, și clopoței de vânt trebuie neapărat să-și găsească loc în grădină.

2. Plante cu efecte benefice asupra energiei casei

Pentru chinezi plantele sunt o sursă de speranță. Amenajarea grădinii conform setului de reguli feng shui privește includerea unor copaci și plante care pe lângă atragerea norocului au de asemena rolul de a bloca energia negativă. În ceea ce privește plantele de grădină, suculentele sunt cele mai recomandate. Plantele de grădină au de asemenea o simbolistică aparte, de aceea este bine să știi ce plantezi pentru a ști ce îți dorești să atragi: salcâmul reprezintă permanență, begonia – echilibrul perfect, crizantema – viață lungă și răbdare, iasomie – viață de cuplu liniștită, gardenia – vigoare, hibiscus – abundență, hortensia – împlinire, magnolia – parfum, rododendron – delicatețe, trandafirul – frumusețe.

3. Lemnul, punctul de origine al celor cinci elemente

În tradiția feng shui, lemnul este cel care poate deține partea cea mai mare dintr-o grădină, fiind reprezentat de plante și copaci. Cei mai buni pomi pentru amenajarea grădinii sunt pomii fructiferi care trebuie plantați la o distanță de cel puțin 3 m față de casă și pomii mai mici de 1 m pentru a nu bloca fluxul de energie.

4. Metalul, simbolul prosperității financiare

În feng shui, metalul simbolizează prosperitatea financiară, banii. Este important ca obiectele folosite in grădină ca decorațiuni să aibă o formă rotundă (masuță din fier forjat rotundă, scaune cu sezut rotund, suporturi de ghivece metalice etc).

5. Focul, beneficii în dragoste și relații

Când ne gândim la foc, ne gândim automat și la pasiune. Se pare că și în arta feng shui, acest element aduce beneficii în dragoste, în relații de iubire. Dacă vrei să accentuezi acest aspect, specialiștii spun că ajută plantele cu flori roșii, lămpile și alte surse de iluminat.

6.  Pământul, echilibru pentru minte-trup-suflet

Învățătura feng shui spune că elementul pământ poate echilibra stările sufletești. Dacă vei plasa ghivece din lut, pietre și roci ornamentale, bolovani de granit, sau elemente în culori de maro, portocaliu și galben, vei atrage din energia pământului, ceea ce îți va aduce liniște, statornicie pe plan sentimental și în relațiile de familie sau prietenie.

idei de amenajare pentru o gradina feng shui

Dacă vrei să dați culoare și energie grădinii tale și ești în căutarea unui profesionist, ajusto.ro vă stă la dispoziție! Plata online, costuri fixe, fără bacșiș!

preloader