Ce boli transmit insectele din jur

17 iulie, 2018

Posibil să ți se fi făcut pielea de găină, doar citind titlul nu-i așa? Înțepăturile de insecte sunt atât de frecvente pe timpul verii însă mult prea puțin luate în seamă. Și culmea e că sunt surse de îmbolnăvire, deloc de neglijat. La ce suntem predispuși când ne înțeapă o insectă? Citiți în continuare și luați aminte, pentru că trebuie!

Alergii

Foarte multe insecte înțeapă, știm cu toții acest lucru… pe propria piele. Atunci când înțeapă, cele mai multe insecte elimină un venin care conține o serie de substanțe ce determină apariția alergiilor. O persoană sănătoasă, cu un sistem imunitar puternic, va manifesta doar înroșire, o ușoară umflătură și mâncărime în zona înțepată. Însă, persoanele alergice manifestă simptome mult mai grave precum inflamarea puternică pe o regiune mult mare de corp sau și mai grav pot face șoc anafilactic. Cel care intră în șoc anafilactic va manifesta probleme de respirație, pierderea conștiinței, și va avea nevoie urgentă de adrenalină, altfel viața îi va fi pusă în pericol.

Insectele care înțeapă și pot produce alergii sunt: albinele, viespile, furnicile, acarienii, ploșnițele de pat sau păianjenii.

Boala Lyme

Pe perioada verii, una dintre bolile des întâlnite la noi în țară este boala Lyme, cauzată de mușcătura de căpușă. Afecțiunea se manifestă inițial prin înroșirea neobișnuită a zonei afectate, aproximativ 30 cm, iar primele simptome care apar sunt: febra, stări de oboseală neobișnuite, dureri puternice de cap și frisoane.

Dar, atenție, nu orice căpușă provoacă boala Lyme, în plus trebuie să fie atașată de corp peste 36 de ore ca boala să poată fi transmisă.

Paraziți

Puricii, scabia, ploșnița de pat sunt câteva dintre insectele din jurul nostru care transmit paraziți la om. Odată intrați în contact cu corpul uman, paraziții produc alergii sau iritații la nivelul pielii. Există paraziți care pot cauza insomnii sau probleme digestive. Cea mai bună metodă de eliminarea a lor este igiena!

Microbi

Muștele și gândacii de bucătărie sunt principalele surse de transmitere a microbilor în rândul oamenilor, cauzând în special boli digestive. Faptul că se așează pe diverse lucruri contaminate cum sunt fecalele sau materiile aflate în descompunere și ulterior pe alimente, i-a făcut pe cercetători mai atenți în analizarea acestora, studii ce au condus la concluzia că muștele pot transmite boli grave precum infecțiile cu Salmonella sau E-coli.

Ce boli transmit insectele din jur

Dacă ai nevoie de ajutor în eliminarea gândacilor din casă, apelează la serviciile ajusto.ro! Soluțiile de ultimă generație pe care le folosesc specialiștii Ajusto combat toate insectele dăunătoare și generatoare de disconfort precum: ţânțari, muște, gândaci, căpușe, furnici, molii, viespi. Substanțele folosite nu sunt periculoase pentru om sau animale de companie, nu pătează și nu sunt corozive!