Plante de grădină care țin tânțarii la distanță

3 august, 2018

Vrei să te bucuri de terasa casei tale, dar nu poți pentru că este pur și simplu invadată de țânțari? Înțepăturile de țânțari nu sunt doar inestetice, însă sunt extrem de dureroase și periculoase pentru sănătate, mai ales când vine vorba de copii. Există însă plante cu miros puternic care îi țin pe micii invadatori la distanță.

Chiar dacă nu vei scăpa definitiv de țânțari, aceste plante te vor ajuta să te bucuri de seri de vară frumoase în compania familiei și prietenilor. Așadar, iată câteva dintre plantele de grădină pe care este bine să le ții aproape.

Plante de gradina care tin tantarii la distanta

1. Busuioc

Pastele tale vor fi absolut delicioase dacă presari pe deasupra busuioc proaspăt, dar în plus le vei servi și în liniște deoarece țânțarilor nu le place acest miros. Atât frunzele, cât și micile flori albe, împrăștie în jur un ulei volatil deloc pe placul țânțarilor. Busuiocul este o plantă aromatică folosită cu succes în gastronomie, dar și în scop terapeutic pentru tratarea durerilor de cap și ușurarea digestiei. Crește foarte ușor atât în grădină, cât și într-un ghiveci în balcon.

2. Cimbru

Tot din categoria plante aromatice ideale pentru mâncăruri, cimbrul are de asemenea un miros greu de tolerat de țânțari. Friptura de pe grătar va fi absolut delicioasă, iar masa va fi liniștită fără prezența insectelor sâcâitoare.

3. Mentă

Este foarte ușor de îngrijit, ceaiul ei te scapă de durerile de burtă și dă o aromă extraordinară limonadelor. Despre mentă este vorba și despre efectele ei curative și gastronomice deosebite. În plus, o jardinieră cu mentă te scapă de țânțarii nepoftiți… la masă.

4. Lavandă

Mirosul de lavandă este atât de plăcut și relaxant, de aceea este folosit cu succes în aromoterapie. Se pare însă că nu e pe placul tuturor, pentru că țânțarii nu-l suportă. Poziționează ghivechiul cu lavandă în zonele de relaxare de pe terasă, dar nu uita că după ce florile se usucă, acestea se depozitează în săculeți care se pun printre haine pentru a elimina moliile.

5. Crăițele

Frumos colorate și ușor de îngrijit, crăițele sunt plante de grădină iubitoare de soare și neiubitoare de țânțari. Se pare că sentimentul e reciproc pentru că din uleiul florilor se extrage o substanță folosită în prepararea insecticidelor. Așadar, dacă vrei să ții țânțarii la distanță, fie pe terasa balconului, fie în grădină, nu uitați de crăițe!

6. Mușcata

Puțină lume cunoaște faptul că una dintre cel mai des întâlnite plante de ghiveci are efect în alungarea țânțarilor. Mușcata este una dintre cele mai răspândite plante din lume și este originară din Africa de Sud. În afară de faptul că ține țânțarii la distanță, mușcata are rol în purificarea aerului dintr-o încăpere.

Dacă ai nevoie de un bun specialist în treburile casei, apelează la serviciile ajusto.ro! Plata online, costuri fixe, fără bacșiș!

preloader