Top 8 plante ciudate din întreaga lume

17 iulie, 2018

Buze fierbinți, față de maimuță sau mâna diavolului. Nu sunt nume de filme, dacă la așa ceva te-ai gândit, ci denumirile unor plante extrem de ciudate, ale căror fotografii au făcut înconjurul planetei. Dacă ți-am stârnit curiozitatea, îți arătăm în continuare cele mai ciudate 8 plante din lume, care își ocupă binemeritatul loc în top datorită felului bizar în care arată.

1. Buze fierbinți – Psychotria Elata

Așa cum îi spune numele, această plantă tropicală seamănă izbitor cu buzele roșii, voluptoase, ale unei femei. Însă, ceea ce vedem noi nu este floarea propriu-zisă, ci bractele temporare dinainte ca floarea matură să se dezvolte. Din păcate, acest arbust care poate ajunge la 3 m înălțime este pe cale de dispariție din cauza tăierilor masive de copaci din zona unde crește, America Centrală și de Sud.

2. Floarea cadavru – Rafflesia Arnoldii

Originară din Asia de Sud-Est (Indonezia), Floarea cadavru este cea mai mare floare din lume și are cel mai urât miros, de carne intrată în putrefacție. Floarea gigantică, de 1 m diametru și aproximativ 11 kg, emană acest miros îngrozitor pentru a atrage muștele, singurele insecte care îndrăznesc să se apropie, care îi răspândesc ulterior polenul.

3. Rață în zbor – Caleana Major

Cunoscută și sub numele de orhideea rață, Caleana Major este un soi de orhidee de mici dimensiuni ce se întâlnește în Australia de Sud-Est. Aspectul său remarcabil imită perfect imaginea unei rațe cu aripile desfăcute. În 1986, în Australia s-au imprimat timbre poștale cu această orhidee specială.

4. Față de maimuță – Dracula Simia

Tot o orhidee extrem de rară, ce crește doar în pădurile din Ecuador, este Dracula Simia pentru că are un aspect foarte ciudat – seamănă izbitor de tare cu fața unei maimuțe. Numită și orhideea Dracula, această plantă înflorește în orice anotimp și are un miros puternic de portocale coapte.

5. Venus Capcana – Dionaea Muscipula

O adevărată capcană pentru insectele care îi încalcă teritoriul, această plantă carnivoră are un sistem de prindere similar unei capcane. În plus, pentru a se asigura că nu consumă energie inutil, Dionaea muscipula are un mod de protecție pentru capturarea lucrurilor fără valoare nutrițională:  dacă insecta nu mișcă după 20 de secunde de la prindere, planta nu își începe procesul de digestie.

6. Mâna diavolului – Chiranthodendron Pentadactylon

Originară din Mexic și Guatemala, mâna diavolului este floarea ce crește într-un copac cu o înălțime de aproape 30 m și cu o vechime de sute de ani, din perioada aztecă. Aspectul neobișnuit al florii, sub forma unei mâini cu gheare care încearcă să prindă ceva, a clasificat-o în topul celor mai bizare plante din lume.

7. Bebeluși înfășați – Anguloa Uniflora

Imposibil să nu rămâi stupefiat la asemănarea izbitoare dintre un bebeluș înfășat și acest tip de orhidee. Cu un miros extrem de plăcut, Anguloa Uniflora are petale albe, cerate, ce pot crește până la 10 cm lungime.

8 Piatra vie – Lithops

Unele plante se apără de prădători prin toxine, țepi sau miros urât. Lithops se protejează prin aspectul său absolut fascinant, pretinzând că este o piatră. Există zeci de specii de Lithops, fiecare preferând un anumit tip de piatră lângă care crește. Originară din Africa, piatra vie este o plantă rezistentă la secetă, ce poate suporta luni de zile fără apă.

Top 8 plante ciudate din întreaga lume

Nu știm dacă ți-ai dori în casă una din plantele de mai sus, dar sigur vei dori să apelezi la meșterii profesioniști ajusto.ro când vei avea nevoie de amenajări interioare.

preloader