4 semne că e timpul să decorezi casa pentru toamnă

4 semne că e timpul să decorezi casa pentru toamnă

12 septembrie, 2022

Toamna este un moment minunat pentru a te gândi să reconfigurezi spațiul, pentru a-l face să se simtă primitor, într-un mod în care casa s-ar putea să nu pară tot restul anului. Este un anotimp cunoscut pentru paleta bogată de culori și țesături pufoase, este perioada ideală din an pentru a experimenta culori mai îndrăznețe, mai naturale.

Deși nu există un moment stabilit pentru a începe decorarea pentru toamnă, există câteva aspecte care te pot ajuta să decizi momentul potrivit decorul de toamnă:

decorare toamnă

1. Frunzele copacilor și-au schimbat culoarea

Cel mai bun moment pentru a începe decorarea pentru toamnă este atunci când vremea începe să se răcească pentru perioade mai lungi. După căldura intensă a verii, pe măsură ce vremea se schimbă, primele schimbări se vor vedea în culorile frunzelor.

Nuanțele deosebite de roșu, portocaliu și galben ale frunzelor de toamnă sunt un mare semn că toamna se instalează – iar culorile calde arată luxuriant ca fundal pentru ideile tale de decor de toamnă.

2. S-a răcorit afară

Vremea mai rece permite, de asemenea, aprinderea șemineelor sau a sobelor pe lemne, a lumânărilor și a altor surse de căldură care creează o atmosferă de poveste, făcând decorul de toamnă mai atrăgător. Octombrie este momentul perfect pentru a începe să creezi decorul de toamnă sau idei de decorare pentru Halloween, dacă îți place această sărbătoare.

În plus, folosirea păturilor călduroase și a pernuțelor pufoase contribuie la crearea unei atmosfere speciale.

3. Au apărut decorațiunile specifice

Magazinele de decorațiuni sau bricolaj își reînoiesc marfa cu produse de sezon, în fiecare anotimp. Dacă ai în plan decorarea casei pentru toamnă, ia în considerare utilizarea unor piese de decor care se regăsesc din abundență, mai ales înainte de Halloween.

Dacă vrei ceva mai neutru, introdu elemente rustice, cum ar fi aranjamente de fructe și flori uscate, conuri de brad și castane, pentru a aduce scheme de culori de toamnă și tonuri de maro în interiorul casei.

4. Vecinii se pregătesc de schimbare

Dacă te gândești că nu vrei să începi sezonul de toamnă prea devreme, uită-te la vecini. Dacă observi curțile sau balcoanele amenajate, atunci poate fi un semn că este un moment bun să începi să decorezi de toamnă.
Partea frumoasă în a decora împreună cu vecinii este că puteți vorbi chiar despre o tematică sau vă puteți achiziționa decorațiunile din același loc.

Oricum, înainte de a decora de toamnă, începe prin a elimina articolele de decor de vară, cum ar fi pernele cu imprimeu estival, perdelele din voal, florile și decorațiunile cu tematică. Începe să adaugi spațiului produse în texturi mai groase, cum ar fi catifeaua și lâna.

Pe măsură ce sezonul avansează, cumpără dovleci, tufănele și crizanteme și alte plante de sezon în culorile toamnei pentru a împodobi interiorul, balconul sau curtea, ținând cont de stilul de amenajare al casei.

preloader