5 trucuri de design pentru a avea un interior cozy în această toamnă

5 trucuri de design pentru a avea un interior cozy în această toamnă

10 octombrie, 2022

Toamna este un anotimp bogat în culori calde, în ciuda faptului că vremea se răcește. Frunzele își schimbă culoarea, iar aerul răcoros de toamnă evocă acele vibrații „cozy up” care te fac să aprinzi o lumânare, să bei o ciocolată caldă lângă șemineul aprins, să stai cu o carte în mână în fotoliul preferat de lângă fereastră.

Dacă și tu simți nevoia să aduci o schimbare decorului casei tale în acest anotimp, iată 5 secrete pentru a avea un interior cozy în această toamnă:

1. Alege decorațiuni în culori specifice toamnei

Toamna aduce cu ea o gamă superbă de culori. Paleta de culori de toamnă vine cu un sentiment de schimbare, care poate fi manifestat în numeroase moduri. Desigur, vorbim despre nuanțe de maro pământiu, visiniu și auriu. Trebuie doar să te uiți afară pentru inspirație. Poți include culorile de toamnă în interiorul cozy al casei tale prin pernuțe decorative, draperii, cuverturi de pat sau chiar poți aduce acel colorit superb al frunzelor prin decorațiuni naturale precum dovleci, coronițe de ușă din frunze și fructe uscate, flori de toamnă etc.

2. Optează pentru materiale naturale

Materialele naturale precum lemnul și piatra sunt perfecte pentru un design interior confortabil de toamnă, deoarece adaugă o senzație caldă și naturală oricărei încăperi. Poți aduce aceste elemente naturale în orice interior cozy de toamnă în mai multe moduri, folosind cutii din lemn sau coșuri de răchită sau recondiționând un scaun sau o măsuță de cafea din lemn vintage. De asemenea, alege ghivece din ceramică sau piatră pentru a fi mai aproape de natură.

3. Decorează cu texturi pufoase

Moliciunea catifelei sau a blănii de pe o canapea sau fotoliu transformă piesa de mobilier în fundalul perfect pentru un decor de toamnă. Pentru a adăuga acea notă suplimentară de confort necesară în sezonul rece decorează ambientul cu texturi pufoase, de genul pernuțelor decorative, păturilor pufoase, cuverturilor sau draperiilor din catifea. Și din nou, pentru a aduce acasă acel sentiment de toamnă, folosește imprimeuri și nuanțe din paleta bogată a toamnei.

4. Pornește șemineul sau aprinde ghirlande luminoase

Nimic nu creează sentimentul de interior cozy în zilele mohorâte de toamnă ca focul din șemineu. Flăcările încălzesc și luminează livingul sau dormitorul și creează o atmosferă romantică și relaxantă, extrem de necesară după o zi grea și friguroasă.
Dacă nu poți reamenaja casa astfel încât să poți introduce un șemineu în decor, atunci folosește ghirlande luminoase care aduc acel efect cozy și plăcut pe care îl vedem adesea în pozele influencerilor de pe Instagram.

5. Încălzește ambientul cu lumânări parfumate

Lumânările sunt iarăși una dintre modalitățile perfecte pentru a crea un interior cozy de toamnă. Lumânările nu numai că luminează, dar fac și interiorul să miroasă minunat. Pentru a intra perfect în atmosfera specifică toamnei, alege arome precum scorțișoară, vanilie, mere coapte, crizanteme sau dovleac.

În plus, ține fereastra deschisă și permite aerului și decorului de toamnă să pătrundă în casă. Frunzișul care se schimbă în această perioadă a anului este de departe cel mai frumos aspect al toamnei, iar lumina naturală aduce ușurință, căldură și o stare sufletească de bine.

 

preloader