Renovarea casei: 5 trucuri pentru a-i crește valoarea

Renovarea casei: 5 trucuri pentru a-i crește valoarea

27 septembrie, 2022

Renovarea casei, dacă este făcută corect, îi poate crește valoarea pe parcurs, mai ales dacă intenționezi să o vinzi la un moment dat. Dar, nu toate renovările sunt de bun augur. În timp ce unele proiecte de amenajare pot adăuga o valoare semnificativă casei, altele pot reduce efectiv prețul de vânzare.

Deci, ce ar trebui să facă un proprietar care își dorește renovarea casei pentru a-i crește valoarea?

renovarea casei

1. Repararea și zugrăvitul pereților

Dacă pereții tăi au zgârieturi și vopsea murdară, o culoare învechită sau tapet decolorat, un strat nou de vopsea lavabilă poate face o diferență majoră. Pentru a maximiza valoarea apartamentului tău pentru o vânzare viitoare, alege o schemă de culori neutre care împrospătează ambientul casei, face spațiul să pară mai mare și mai luminos, ceea ce va atrage o mare varietate de potențiali cumpărători.

2. Upgrade la electrocasnice

Dacă aparatele electrocasnice sunt vechi și nu se mai potrivesc, ia în considerare înlocuirea lor cu unele moderne. Acest lucru va oferi bucătăriei tale un aspect mai modern, iar valoarea casei tale va crește.

Ia în considerare înlocuirea aparatelor mai vechi cu modele noi eficiente din punct de vedere energetic, care sunt mai bune pentru mediu și folosesc mai puțină energie. Mulți cumpărători potențiali caută adesea modalități de a economisi bani atunci când cumpără o casă nouă.

3. Acordă atenție ferestrelor

Adesea se spune că ferestrele sunt ochii casei. Pentru că atrag atenția când intri într-o casă, ai câteva opțiuni, din punct de vedere al materialelor pentru cadrul ferestrelor, care influențează rentabilitatea investiției.
Cele mai noi modele de geamuri moderne au un aspect din ce în ce mai important în designul unei locuințe atât din punct de vedere al aspectului, cât și al eficienței energetice. Acest aspect crește valoarea unei locuințe, așadar ia-l în calcul în renovarea casei.

4. Alege corpuri de iluminat de impact

Iluminatul este una dintre cele mai simple renovări care vor adăuga valoare casei tale. Este unul dintre cele mai ușoare proiecte de bricolaj pe care le poți face pentru niște actualizări interesante ale corpurilor de iluminat, fără costuri suplimentare.
Camerele slab iluminate și corpurile de iluminat învechite pot înrăutăți senzația generală a casei tale. Înlocuirea corpurilor vechi cu altele mai noi este o modalitate eficientă din punct de vedere al costurilor de a oferi casei tale o senzație mai modernă, în timp ce o luminează corespunzător.

Optați pentru becuri cu led și deși s-ar putea să credeți că temperatura „luminii naturale” este calea de urmat, alege în schimb o temperatură „alb cald” sau „alb strălucitor”. Becurile „de lumină naturală” pot face adesea o cameră să aibă o tentă spre albastru.

5. Îmbunătățește eficiența energetică

Eficiența casei este un factor important pentru cei care vor să cumpere o casă deoarece costurile cu energia pot crește vertiginos. Un inspector de locuințe va observa dacă locuința ta nu are izolație solidă sau are uși și ferestre pe unde intră curenți de aer.

Poți începe cu mici actualizări, cum ar fi adăugarea de izolație suplimentară la mansardă sau pe terasa blocului dacă locuiești la bloc la ultimul etaj. Sigilează fisurile din jurul ușilor, ferestrelor, întrerupătoarelor de lumină și prizelor electrice pentru a preveni pierderile de energie.

preloader