TOP 5 avantaje pentru reciclarea bateriilor uzate

TOP 5 avantaje pentru reciclarea bateriilor uzate

16 septembrie, 2022

Auzim în fiecare zi despre importanța reciclării. Pe lângă faptul că este ceva ce trebuie să facem, mulți dintre noi nu sunt conștienți de beneficiile imense pentru mediu, dar și pentru fiecare dintre noi. Probabil știi deja că este o idee bună să reciclezi bateriile uzate, dar știi care sunt beneficiile care vin odată cu acest gest?

Deși există tentația de a arunca bateriile uzate, deteriorate sau defecte la gunoi, este bine să nu faci acest lucru. De ce este important să reciclați bateriile uzate? Iată câteva dintre motivele cheie pentru care reciclarea bateriilor uzate ar trebui să fie singura opțiune:

reciclarea bateriilor

1. Recuperarea resurselor neregenerabile

Utilizarea în creștere a bateriilor înseamnă că mai multe materii prime sunt extrase, procesate, transformate în baterii și apoi în deșeuri. Companiile producătoare de baterii folosesc materiale din pământ precum litiu, nichel, plumb, cobalt etc, pentru a crea baterii noi. Problema este că aceste materiale sunt neregenerabile și scumpe.

Procesul de exploatare poate duce la eliberarea de metale potențial toxice în aer. Ca să nu mai vorbim de minerii din țările din lumea a treia care sapă pentru cobalt sau cupru și lucrează adesea în condiții periculoase.

Aceste metale nu sunt regenerabile, dar sunt reciclabile la infinit. Aruncarea lor la groapa de gunoi înseamnă că nu mai sunt disponibile pentru utilizare, în timp ce reciclarea lor permite ca aceste materiale să continue să aducă beneficii economice.

2. Păstrarea materialelor dăunătoare departe de mediu

Multe dintre metalele enumerate anterior sunt, din păcate, dăunătoare mediului și sănătății umane. Cel mai cunoscut este fără îndoială mercurul, considerat o cauză a otrăvirii. Plumbul și cadmiul sunt, de asemenea, printre cei mai periculoși dintre poluanții mediului.

Când sunt aruncate la groapa de gunoi, bateriile se deteriorează, astfel materialele toxice se pot scurge din groapa de gunoi în apele terestre și oceane. Reciclarea este modalitatea rațională din punct de vedere economic și ecologic de a rezolva această problemă.

3. Evitarea incendiilor de la gropile de gunoi

Chiar dacă exploziile și incendiile bateriilor sunt relativ rare, unele tipuri de baterii cu litiu sunt mai susceptibile de a provoca incendii decât altele dacă sunt deteriorate sau expuse la căldură. De aceea, toate bateriile trebuie tratate cu responsabilitate deoarece incendiile în instalațiile de deșeuri pot fi foarte greu de stins. Depozitarea și manipularea corespunzătoare pot minimiza riscul de incendiu și explozie.

4. Exemplu pentru copii

Reciclarea nu este o practică a adulților, și copiii pot fi implicați în protejarea mediului. Copiii învață foarte multe de la părinții lor, așa că acțiunile și comportamentele adulților vor avea o mare influență asupra copiilor.

Începe prin a-i explica celui mic că bateriile nu sunt gunoaie nefolositoare, ci obiecte care se află într-o călătorie. Povestește-i despre viața bateriilor, de când au fost produse, cum sunt folosite și până sunt transformate în ceva nou.

5. Reducerea costurilor pentru baterii noi

Prin reciclarea bateriilor și recuperarea și reutilizarea materialelor, ne putem asigura direct că acestea sunt utilizate pentru fabricarea anticipată, ceea ce ajută la reducerea costurilor de producție. Reciclarea bateriilor promovează reutilizarea materialelor în producerea de baterii noi.

Un beneficiu imens este că materiile prime utilizate în producția de baterii sunt reciclabile aproape la infinit. Din nefericire, dacă ajung în gropile de gunoi, se irosesc complet.