7 metode pentru a scăpa de gândacii de bucătărie

27 februarie, 2019

Mici, mulți și mizerabili. Fără nicio altă prezentare, gândacii de bucătărie sunt insectele care ne creează cea mai mare repulsie deoarece se instalează insidios în casele noastre, se înmulțesc într-un ritm alarmant și se hrănesc cu lucrul cel mai neplăcut: mizeria.

Dacă ești în situația aparent fără scăpare în care ai fost invadat de gândacii de bucătărie, află că există metode de combatere a acestor dăunători casnici, atât naturale, cât și chimice.

1. Curățenia, metoda numărul 1 în prevenirea apariției gândacilor

Firimiturile de pe jos, farfuriile cu mâncare din chiuvetă sau gunoiul ținut prea mult timp favorizează apariția gândacilor de bucătărie, care se pot refugia de la vecini. Evită pe cât posibil să lași resturi menajere la vedere și aspiră cât mai des, eventual folosește un aspirator cu saci de unică folosință pentru ca în cazul în care un gândac își face apariția și depune ouă, să elimini pericolul de la bun început.

2. Izolează bine casa

Pentru a preveni situația în care gândacii de bucătărie îți invadează casa, dar și pentru a minimiza șansele ca aceștia să reapară în cazul în care au fost deja exterminați, casa trebuie izolată foarte bine. Aerisirea de la baie ar trebui să fie închisă etanș sau aibă o plasă de țânțari, crăpăturile din jurul țevilor trebuie astupate, găurile minuscule de la ușa de la intrare ar trebui acoperite și orice altă zonă prin care se comunică spre exterior sau vecini trebuie închise.  

3. Folosește uleiuri esențiale

Una dintre metodele mai puțin toxice, mai ales dacă ai copii, este folosirea uleiurilor esențiale. Uleiul de lavandă și uleiul de eucalipt acționează în îndepărtarea gândacilor de bucătărie. Picurați câțiva stropi de ulei pe o bucată de material sau de vată și plasează-le în zonele unde crezi că s-ar putea ascunde, dar nu uita să le înlocuiești zilnic.

4. Alungă gândacii de bucătărie cu oțet alb

Frecvent utilizat în gospodărie la curățenie sau în bucătărie la prepararea salatelor, oțetul alb se dovedește a fi și o metodă de succes în îndepărtarea gândacilor de bucătărie. Chiar dacă nu are capacitatea de a-i distruge, oțetul îi alungă din casa ta.

5. Folosește insecticide

Există în comerț o mulțime de spray-uri împotriva gândacilor de bucătărie și a altor insecte, care conțin ciflutrin, o soluție eficientă de exterminare. Pulverizează insecticidul în zonele unde obișnuiesc să se ascundă gândacii, se știe despre aceștia că preferă locurile întunecoase cu umiditate crescută precum baia sau bucătăria. Dar, ai grijă să izolezi bine zona unde folosești insecticidul pentru ca gândacii să nu fugă și să se refugieze în altă zonă din casă.

6. Plasează capcane pentru gândaci

Capcana cu momeală este eficientă pentru a scăpa de gândaci într-un timp foarte scurt, deoarece conține un adeziv și o substanță specială care îi atrage pe gândaci. Odată ajunși în zona respectivă, rămân lipiți și mor.

7. Folosește un aparat cu ultrasunete

Pentru a ține gândacii la distanță sau pentru a-i face să plece pe cei deja existenți poți folosi un aparat cu ultrasunete. Ultrasunetele emise de aparat nu sunt sesizate de urechea umană, dar sunt deranjante atât pentru insecte, cât și pentru rozătoare.

Dacă niciuna dintre metodele de mai sus nu a dat roade, atunci situația este mai complicată și este indicat să apelezi la ajutorul unei firme specializate de dezinsecție, care folosește substanțe acreditate de Ministerul Sănătății, în condiții de maximă siguranță.

preloader