7 trucuri simple pentru a scăpa de acarienii din casă

13 iulie, 2018

Se găsesc în patul în care dormi, în covorul pe care calci, în pătura cu care te învelești și în multe alte locuri din casă și nu sunt deloc prietenoși, deoarece provoacă alergii! Nu este o ghicitoare, însă dacă nu ți-ai dat seama ce sunt, îți spunem noi: acarienii de praf.

Sunt atât de mici, că sunt imposibil de văzut cu ochiul liber, și atât de mulți, că poți să ai de-a face cu o invazie. Acarienii există peste tot în interiorul casei și sunt mai bine de 48.000 de specii. Pentru că sunt insecte minuscule care se hrănesc cu bacterii, mucegaiuri și resturi de piele moartă, acarienii se înmulțesc cu o rapiditate fantastică.

Deși, cele mai multe specii sunt inofensive, există acarieni care pot cauza reacții alergice și iritații la nivelul pielii sau plămânilor. Semnele care îți anunță că poți suferi de alergie cauzată de prezența acarienilor sunt înroșirea ochilor, strănut, iritații și mâncărimi la nivelul pielii.

Cum poți scăpa de ei? Îți propunem 7 trucuri foarte simple, dar eficiente:

1. Spală la temperatură ridicată așternuturile, pilota și cuverturile de pat. Acarienii mor la temperatură de 60 de grade Celsius. Periodic, chiar este indicat să le dezinfectezi cu produse speciale pentru eliminarea bacteriilor.

2. Curăță salteaua de la pat, canapeaua sau fotoliile, cu soluții speciale, de calitate. Pentru eficiență maximă apelează la ajutor profesionist.

3. Înlocuiește pernele o dată la doi ani și, dacă ai posibilitatea achiziționează perne din material antibacterian și antialergic.

4. Menține nivelul de umiditate cât mai mic pentru că locurile umede sunt mediul prielnic de înmulțire a acarienilor.

5. Șterge praful și aspiră cât mai des, cel puțin o dată pe săptămână. Dacă ai posibilitatea achiziționează un aspirator cu filtre de aer HEPA, capabile să oprească expulzarea acarienilor prin circuitul de aer al aspiratorului.

6. Renunță în a mai depozita lucruri în exces într-o singură cameră, cu atât mai mult dacă este camera copilului și spală periodic jucăriile mai ales dacă sunt de pluș. Sunt surse mari de acarieni!

7. Optează pentru covoare mici, care se pot curăța ușor și care îți dau posibilitatea să speli cu ușurință parchetul.

7 trucuri simple pentru a scăpa de acarienii din casă

Este imposibil să scăpăm cu totul de acarieni, dar este posibil să menținem situația sub control, printr-o curățare periodică a lenjeriilor, saltelelor și covoarelor. Dacă ai nevoie de profesioniști în curățenie, ajusto.ro îți vine în ajutor cu servicii de calitate și costur

preloader