Cum scapi de păianjenii din casă

Cum scapi de păianjenii din casă

27 decembrie, 2018

Deși au un rol benefic în ecosistem, dacă acesta este exterior, păianjenii sunt acel tip de arahnide, ce devin o adevărată problemă când își urzesc păianjenișurile în locuință, mai ales în bucătărie. Păianjenii nu sunt insecte, ei având 8 picioare, în timp ce insectele în general au 6.

Păianjenii sunt printre cele mai răspândite insecte în gospodăriile oamenilor și sunt și printre cele mai greu de eliminat. Simpla distrugere a pânzelor de păianjeni din casă nu este o soluție pentru eliminarea lor, deoarece de cele mai multe ori, ouăle acestora rămân bine prinse și ascunse în colțurile camerelor și dulapurilor, fiind de nesesizat pentru ochiul uman. Aceste ouă ajung în scurt timp la maturitate.

Curățenia în casă este metoda de eficiență maximă în a putea să te ferești de „vizita” păianjenilor.
Scapă de păianjeni prin serviciile de curățenie oferite de profesioniștii, servicii ce sunt garantate prin portofoliul pus la dispoziția oricărui solicitant, portofoliu ce garantează lucrări de calitate.

Pentru a avea însă un bun control asupra situației trebuie să avem o idee consistentă asupra situației în sine și cum să o administrăm.

Principii generale în îndepărtarea păianjenilor din interiorul casei

▪️ Păstrarea unei case curate și menținerea ordinii duce la reducerea locurilor în care se pot ascunde păianjenii și la distrugerea posibilelor cuiburi.
▪️ Acordă o atenție specială la curățarea unor zone unde curățăm rar, dar care neglijate favorizează apariția păianjenilor
▫️ spațiul din partea inferioară a aragazului, între cuptor și podea;
▫️ debaraua, cămara, dulapurile din balcon și porțiunea de sub cada de baie;
▫️ lămpile, veiozele sau bolurile lustrelor pe care le folosești rar;
▫️ hainele expuse mai mult de două zile într-un cuier sau pe un stativ.
▪️ Reducerea surselor de hrană pentru păianjeni, înseamnă o reducere a permisivității față de insectele de afară care ne intră în casă, ca muștele, țânțarii și gândacii. Se începe cu combaterea acestora și montarea unor plase împotriva acestor insecte.
▪️ Astupă fisurile și găurile, deși par voluminoși păianjenii se strecoară în orice crăpătură sau fisură. Nu vei putea face față tuturor orificiilor minuscule din casa ta, însă este bine sa le descoperi pe cele evidente și să le astupi cu un materialul potrivit, chit de lemn, chitul pentru finisaj, silicon sau spumă poliuretanică.
▪️ Plantele în ghivce vor fi foarte bine curățate înainte de a fi băgate în casă. Insectele se pot strecura foarte ușor printre frunze.
▪️ În cazul în care stați la casă, evitați să lăsați lumina aprinsă în apropierea ușilor. Păianjenii nu vin la lumină, dar se duc în zonele unde căldura atrage diferite insecte, pradă potențială.
▪️ Când spălați pe jos, dizolvați în apă soluții ce conțin mentă, arbore de ceai sau eucalipt, toate aceste mirosuri fiind urâte de păianjeni.
▪️ Castanele emană un miros ce alungă păianjenii și de aceea pot fi puse la geamuri, la ușa de intrare sau la aerisirile de la baie.
▪️ Puneţi câte o bucată de coajă de lămâie în locurile în care ştiţi că este posibil să apară păianjeni.
▪️ Lemnul de cedru poate fi folosit cu succes pentru a ţine păianjenii să intre dar şi pentru molii, păstrând bucăţi din acest lemn în dulapuri sau în colţurile casei.

Remedii de casă pentru lupta împotriva păianjenilor

▪️ Pentru a alunga păianjenii se pulverizează un amestec de 1 lingură de detergent de vase și 1 lingură de ulei esențial de mentă în 3 pahare de apă. Soluția nu-i omoară, ci îi sperie.
▪️ Presărați scorțișoară pe perimetrul exterior al casei, pentru a prevenii intrarea păianjenilor în interiorul locuinței.
▪️ Înmuiați biluțe de bumbac în ulei esențial de mentă și așezațile sub casă sau pe perimetrul exterior al acesteia.
▪️ Castanele ținute pe pervaz vor avea efect repelant asupra păianjenilor.
▪️ O soluție de 30g de sare în 4 litri de apă, stropind direct păianjenii sau păianjenișurile reprezintă un remediu excelent împotriva păianjenilor.
▪️ Un amestec de părți egale oțet și apă, pulverizate pe plinte, căile de acces și de ventilație, sau pe celelalte locuri problematice va ține păianjenii la distanță.
▪️ Podelele, pervazurile și rafturile cu cărți frecate cu coajă de citrice vor alunga păianjenii care nu suportă acest miros.
▪️ Dacă ați găsit păianjeni în garderobă, este cazul să treceți la umerașe de lemn.
▪️ Tutunul pus în apă și pulverizat pe căile de acces vor îndepărta păianjenii.
▪️ Același efect îl obțineți și prin pulverizarea unei soluții de ulei de cocos cu două părți apă.

Este ideal să folosiți acești repelanți naturali, la fel de eficienți ca cei chimici, dar care nu vor face rău decât păianjenilor.