Cum se curăță o canapea din piele

8 noiembrie, 2018

Canapeaua din piele este o piesă de mobilier importantă în designul unui cămin, dându-i acestuia o eleganță atemporală și un caracter de lux desuet. De fapt canapeaua din piele este apreciată pentru mult mai multe calități, aspectul atrăgător, calitățile pielii care în timp se strânge dar nu se deformează și a cărei valoare crește în timp. Dar este apreciată și pentru că este antialergică, nu reține praful, are rezistență bună la utilizare îndelungată, este moale și confortabilă. Pielea naturală respiră, ceea ce o face iarna să fie călduroasă, iar vara răcoroasă, adaptându-se la temperatura pielii în numai 12 secunde.

Chiar dacă instrucțiunile de întreținere sunt respectate cu sfințenie, periodic trebuie efectuată o curățare canapea, iar aceasta este bine să fie efectuată de o firmă specializată în servicii de curățare canapele la domiciliu, , firmă ce oferă servicii profesionale, adaptate cerințelor clienților, de calitate foarte bună, seriozitate maximă și garanția serviciilor.

Ce facem când am pătat canapeaua de piele

În nefericitul caz când pe canapeaua de piele a apărut o pată accidentală aceasta trebuie să fie îndepărtată imediat ținându-se seama de tipul de piele și de tipul de pată. Nu se va folosi un produs necunoscut și nu direct pe fața canapelei, se testează într-o zonă care nu e la vedere. Se folosesc substanțe și creme speciale pentru curățarea pielii, produse ce pot fi găsite sub formă de sprayuri sau lichide concentrate care se folosesc în amestec cu apa. Se vor folosi numai produsele care hrănesc pielea și care o mențin moale, prevenind apariția crăpăturilor. Folosirea în exces a acestor produse de curățare poate duce la îmbâcsirea pielii.

Cum îndepărtăm petele după canapeaua de piele

▪️ Pielea nu se îmbibă cu eventualele lichide care cad pe ea, spre deosebire de materialele textile. Îndepărtarea apei sau a altor substanțe solubile în apă, precum ceaiul, cafeaua, laptele sau diferite sucuri, se face cu un prosop uscat prin tamponare și apoi pielea se lăsă să se usuce complet. Lasă uscarea să se producă în mod natural. Nu se va expune nici la soare și nici la surse de căldură precum radiatorul sau foenul, acest tratament putând provoca crăpături ale pielii. După uscare folosește o cremă hidratantă pentru zona respectivă.
▪️ Petele accidentale trebuie să fie îndepărtate imediat ținându-se seama de tipul de piele și de tipul de pată. Nu se va folosi un produs necunoscut și nu direct pe fața canapelei, se încearcă într-o zonă care nu e la vedere.
▪️ Petele de cerneală se scot pulverizând puțin spray fixativ de păr, apoi se șterge zona cu o cârpă curată.
▪️ Pasta de pix se îndepărtează cu soluții de curățat canapelele din piele sau cu spirt după care se aplică demachiant cosmetic.
▪️ Substanțele grase precum uleiul, maioneza, ketchupul sau ciocolata, se vor îndepărta cu o cârpă curată și se va presăra amidon sau talc pentru câteva ore, apoi se șterge.
▪️ Petele alimentare pot fi îndepărtate cu ajutorul unei soluții de oțet alb și ulei de în în părți egale. Ingredientele bine amestecate se aplică pe o lavetă de bumbac și se șterge prin mișcări circulare zona pătată.
▪️ Petele închise la culoare se scot cu zeamă de lămâie amestecată cu bicarbonat de sodiu. Pasta formată se aplică direct pe zona pătată, se așteaptă 10 minute, după care se îndepărtează cu o lavetă umezită.
▪️ Substanțele lipite de canapea, cum ar fi guma de mestecat sau alte pete uscate de mâncare se curăță prin răzuire cu niște cuburi de gheață învelite în material textil.
▪️ Petele de urină sau vomă datorate animalelor de companie se curăță cu o cârpă curată, apoi se spală ușor cu apă și săpun lichid, se limpezește zona cu o cârpă muiată în apă curată și se lasă să se usuce complet. Același tratament și pentru petele de sânge.
▪️ Petele de mucegai se îndepărtează cu o soluţie formată din părți egale de apă şi spirt.
▪️ Soluțiile și cremele speciale pentru curățarea canapelelor din piele ar trebui să șteargă urmele de sare provocate de transpirație, dacă nu le ai la îndemână, poți încerca și cu un lapte demachiant cosmetic.
▪️ Canapelele de piele naturală trebuie hidratate cu soluțiile recomandate de producător, în funcție de tipul de piele folosit, de culoare, de tipul de vopsea folosită. O altă soluție este folosirea loțiunilor hidratante pentru corp ori a uleiului pentru bebeluși. Orice se folosește, este recomandat să se încerce produsul pe o suprafața mică, puțin expusă vederii, pentru a testa rezistența pielii.
▪️ Nu se folosesc produse alcaline pentru curățatul pielii, de tipul șervețelelor umede pentru bebeluși. Dacă o faci accidental, șterge imediat o cârpă moale și uscată.
▪️ Evită contactul canapelei cu ziarele, deoarece tușul cu care sunt imprimate acestea se toate întipări pe suprafața canapelei și va fi greu de îndepărtat
▪️ Nu utiliza detergenți sau produse de curățat care nu sunt destinate tapițeriilor din piele. Riști degradarea permanentă a acestora. Citește întotdeauna instrucțiunile produselor înainte de utilizare.

Canapeaua de piele este o mică bijuterie care trebuie corect îngrijită pentru a-și păstra frumusețea cât mai multă vreme, iar întreținerea ei corectă trebuie bine cunoscută.

preloader