De ce să alegi spălarea profesională a covoarelor

18 septembrie, 2018

Covorul poate reține murdărie până la de patru ori greutatea sa, captând praf, nisip și resturi ce înglobează fecale de insecte, bacterii, mucegai, celule ale pielii și chiar urină de la animalele de companie. Mai mult covorul murdar poate provoca o mulțime de probleme de sănătate, în special celor cu sisteme imunitate slabe.

În cazul în care ai nevoie de un serviciu de spălare covoare cheamă profesioniști care să își asume responsabilitatea și să asigure garanția, specialiști cu un portofoliu solid și lucrări de calitate, și care nici nu te vor dezechilibra bugetar.

De ce nu putem obține un covor curat acasă

▪️ Aspirarea este importantă, ea curățând murdăria de suprafață, dar aspiratorul nu are puterea de a curăța covorul în adâncime, adică de a curăța fiecare fibră. Cu siguranță aspirarea nu te scapă de alergeni.

▪️ Cârpa, peria și găleata sunt echipamente ce te vor ajuta să speli superficial covorul, riscând chiar stricarea fibrei și deteriorarea culorilor.
▪️ Cheltuielile făcute pe articolele pentru spălat, perie, mopuri și detergenți, timpul pierdut cu spălarea și uscarea în condiții necorespunzătoare, dar mai ales efortul depus, te vor convinge că „nu merită” să speli covoarele singur
▪️ Detergenții, oricât de speciali, nu curăță în profunzime, astfel încât praful și acarienii nu vor fi afectați, iar clătirea nu există sau este minimă, în consecință culorile vor deveni prăfoase și șterse.

▪️ Uscarea pe loc va fi mai îndelungată și va da posibilitate mucegaiului să acționeze, covorul se va îmbâcsi și va prinde un miros nu tocmai plăcut. Uscarea în spații neadecvate, gen pe marginea balconului sau pe bătător, vor expune covorul în plin soare și la praful cotidian. Culorile se pot estompa de la soare, iar covorul proaspăt curățat va reține praf nou.

Ce face o curățătorie profesională de covoare

Procesul de spălare a covoarelor este complex, necesitând totodată mult efort, timp și cunoștințe în domeniu, fiind foarte important să cunoști compoziția și calitatea acestora.

Numai curățarea profesională a covoarelor asigură îndepărtarea murdăriei și a organismelor periculoase, acumulate adânc în țesătura covoarelor, permițând și revitalizarea acestuia, reîmprospătarea culorilor, eliminarea bacteriilor și redarea unui miros plăcut.

O curățare profesională a covoarelor implică o tehnologie ce se bazează pe echipamante specifice, de înaltă performanță și asigură acestei operații condiții sanitar-igienice ce duc la menținerea sănătății și nu crează premize pentru o uzură prematură.

▪️ Spălarea profesională va face o curățare în profunzime, pentru îndepărtarea prafului, nisipului, mirosurilor neplăcute și bacteriilor.
▪️ Echipamentele și tehnologia folosită permit curățarea perfectă și igienizarea covorului.
▪️ Sunt folosiți detergenți și tratamente profesionale care păstrează culorile inițiale, tratamentele de calitate lăsând covoarele să respire, dându-le un miros plăcut și reconfortant.
▪️ Pentru situații speciale se folosesc tehnologii speciale.
▪️ Uscarea rapidă și în profunzime se face cu echipamente speciale, unde ventilația, căldura și umiditatea sunt controlate temeinic.

De ce să alegi spălarea profesională a covoarelor

Covoarele sunt o investiție serioasă, care trebuie să dureze mai mulți ani, iar o curățare neadecvată poate duce la deteriorarea prematură a lor și bineînțeles la o gaură serioasă în buget. Cel mai important însă este că o curățare superficială a covorului poate duce la apariția problemelor de sănătate. Pornind de aici o să găsiți motive foarte serioase pentru a curăța covoarele într-o spălătorie profesională.

▪️ Păstrează locuința și familia sănătoasă

În fibrele covorului sunt reținuti mulți poluanți, ca praful, alergenii sau sporii de mucegai, care la simpla aspirare a covorului nu sunt eliminați, parte din ei fiind aduși doar mai aproape de suprafață, ceea ce reprezintă un fel de reactivare și expunere a familiei la potențiale efecte grave asupra sănătății. Este foarte important să faceți o curățare a covorului vara sau la începutul toamnei, deoarece în condiții de umiditate ridicată devine posibilă înflorirea mucegaiului.

▪️ Prelungirea duratei de viață a covorului

O curățare profesională la 12-18 luni va înlătura nu numai praful, acarienii de praf și mucegaiul, dar va elimina și nisipul adunat în țesătură, factor indiscutabil de uzură pentru fibre dar și pentru urzeală. Clătirea eficientă și prietenoasă va lăsa fibrele curate și fără posibilitate de deteriorare între ele. Culorile vor rămâne neschimbate. Un covor bine întreținut va întreține la rândul său podelele locuinței curate o lungă perioadă de timp.

▪️ Te menajezi și îți crești confortul

Încercarea de a spăla singur covorul nu va aduce nici o economie la bugetul familiei, iar neajunsurile pot fi semnificative. Nu vei scăpa în totalitate de alergeni și mucegai, acesta din urmă având chiar posibilitatea să înflorească, uscarea lentă favorizând acest fenomen, dar putând totodată să creeze probleme parchetului de dedesupt. Este foarte util să ne reamintim ca umezeala este un mare inamic al covorului. Efortul fizic depus pentru această „curățare” nu va fi niciodată răsplătit, ba din contra.

Apelarea la o spălătorie profesională de covoare este cea mai bună modalitate de a păstra sănătatea în familie, de a prelungi durata de viață a covorului și de a-ți crește confortul căminului fără mari cheltuieli.

preloader