Ponturi pentru o curățenie rapidă și inteligentă de Crăciun

5 decembrie, 2018

Spune-ne o singură gospodină care nu face curat înainte de Crăciun? Așa-i că nu cunoști niciuna? Pentru că face parte din ritualul tradițional al fiecărei familii, ca înainte de Anul Nou să avem casa curată, pregătită pentru un nou început. Dar, vrem sau nu, în pragul Sărbătorilor curățenia este o etapă dificilă care ocupă mult timp. Cum poți face să ai o casă curată de Sărbătorile de iarnă, dar în același timp să ai timp pentru familie, prieteni și serviciu?

Îți spunem în cele ce urmează 5 ponturi care te vor ajuta să faci curat mai rapid și de ce nu, mai inteligent:

Ponturi pentru o curățenie rapidă și inteligentă de Crăciun

1. Pași mici în fiecare zi sau nu lăsa pe mâine ce poți face azi. Obiceiul de a lăsa totul pe ultima 100 de metri nu este benefic în nicio situație, la fel și în cazul curățeniei de Crăciun. Stabilește cu câte zile înainte vrei să începi curățenia și împarte sarcinile pe zile, asemeni unui calendar. Lasă o zi sau două pentru eventuale situații neprevăzute. Această modalitate de împărțire a sarcinilor pe zile este eficientă deoarece îți permite să știi dinainte la ce să te aștepți.

2. Curăță de sus în jos. Poate părea un pic ciudat, dar atunci când pornești cu ordonarea lucrurilor și implicit cu curățenia de sus în jos, te vei asigura că nu vei rata niciun loc necurățat. În plus, dacă întâi aspiri și ulterior te decizi să cureți lustrele sau etajerele cu cărți s-ar putea să ai o surpriză neplăcută în privința modului în care va arăta după aceea covorul tău.

3. Depozitează și organizează. Chiar dacă ai spălat geamurile, perdelele și toate covoarele din întreaga casă, dacă hainele, jucăriile copilului și diverse obiecte sunt împrăștiate prin toată casă, efortul tău va părea în zadar. Folosește-te de cutii pentru o mai bună organizare și pune la finalul fiecarei zile lucrurile la locul lor. Nu te baza pe faptul că mâine le vei folosi din nou, pentru că nu se știe. O nouă zi, un nou început.

4. Șterge petele/ murdăria imediat. Pata de cafea de pe aragaz, laptele vărsat de copil pe covorul din camera lui, urmele de praf de pe încălțăminte din hol, toate aceste pete este bine să fie șterse imediat ce au fost făcute. O pată veche este mult mai dificil de îndepărtat și îți va lua mult mai mult timp să o cureți odată ce s-a întărit. Același lucru este valabil și în cazul vaselor murdare.

5. Folosește soluții de curățare eficiente. Suntem pro soluții de curățare naturale, eco friendly cu mediul înconjurător, însă în situațiile limită, când ai multe de făcut, trebuie să recunoaștem că soluțiile de curățare chimice sunt de un real ajutor pentru a curăța rapid gresia, faianța, petele de pe covor sau grăsimea întărită de pe aragaz.

Ce ți-a rămas la final? Păi să te ocupi de lucrurile importante precum decorarea bradului preparatele de Crăciun și mai ales de cadouri! Și în plus ți-ai făcut ție un cadou, nelăsând curățenie pe ultima 100 de metri.

Dacă ai nevoie de ajutor în treburile casei, apelează la serviciile ajusto.ro! Plata online, costuri fixe, fără bacșiș!

preloader