Povestea covorului zburător

19 iulie, 2018

A fost odată ca niciodată un covor magic. Vă recomandăm să vă așezați confortabil și să citiți în liniște, totuși nu vă pregătiți pentru o poveste orientală în adevăratul sens al cuvântului, cu prințese și prinți din Imperiul Persan, ci pentru povestirea uneia dintre cele mai mari legende din toate timpurile care a dus la nașterea unor jocuri și animații pentru copii extrem de apreciate: Covorul Zburător.

Deși cei mai mulți asociază covorul zburător cu povestea Seherezadei Aladdin și lampa fermecată”  din 1001 de nopți, covoarele magice apar menționate în scrierilor mai multor civilizații, în diferite momente de timp din istorie. De exemplu, în manuscrisul Galland, cel mai vechi manuscris care conține primele 282 povești (din cele 1001), nu se face nicio mențiune despre aceste covoare magice.

Regele Solomon și covorul său magic

Se pare că regele Solomon al Israelului este personajul istoric asociat cu covoarele magice zburătoare și conform datelor istorice există două versiuni ale poveștii. Una dintre ele scrisă de un cărturar evreu în secolul al XIII-lea d.Hr, Ben Sherira, vorbește despre legendara regină din Sheba care avea un renumit alchimist. Acesta a reușit să îi facă reginei un covor plutitor, care reușea să stea desupra solului.

Ca semn al iubirii ei, regina din Sheba trimite către regele Solomon un covor din mătase verde, brodat cu aur și argint și împodobit cu pietre prețioase. Pentru că regele Solomon era ocupat cu construcția templului din Ierusalim, acesta i-a dat covorul unui curtean. Afectată de gestul său, regina a decis să nu mai aibă nimic de-a face cu covoarele magice, ceea ce a dus și la înlăturarea de la curtea regală a meseriașilor implicați în realizarea lor și implicit a pierderii secretelor de realizare.

Într-o altă versiune a povestirii, se spune că regele Solomon a primit covorul magic de la Dumnezeu, despre care se spunea că putea să transporte 40.000 de oameni. Însă, ca să-l pedepsească pentru orgoliul nemăsurat, Dumnezeu decide să-i ia puterea covorului ceea ce duce la prăbușirea și moartea tuturor.

Covoarele magice, arme importante de război

În afară de a fi folosite ca mijloc de transport, covoarele magice au fost de asemenea descrise ca fiind o armă puternică de război. Una dintre aceste povestiri menționează că în anul 130 î.H, regele Phraates a zburat pe deasupra munților Zagros pe un covor magic pentru a se confrunta cu inamicul său, pe care l-a distruc cu foc și fulgere. La întoarcerea triumfătoare din bătălie se spune că a plutit pe covorul său magic.

Povestea reală a covorului tău magic

Poate că nu ai un covor fermecat care poate zbura, dar ai cu siguranță un covor ales cu drag pentru a-ți întâmpina oaspeții ce-ți calcă pragul casei. Dacă îți dorești ca acesta să rămână la fel de frumos pentru multă vreme de acum înainte, să dea culoare casei în care locuiești, recomandarea noastră este să-l cureți periodic și să-l protejezi de praf și insecte.

Povestea covorului zburator

ajusto.ro curăță eficient covoarele chiar la tine acasă, folosind un sistem profesional de injecție-extracție care asigură curățare uniformă, igienizare și eliminarea mirosurilor neplăcute!

preloader