10 idei creative pentru a folosi nasturii ca piese decorative

21 noiembrie, 2018

Mici, mari, colorați, rotunzi sau mai pătrățoși, vrând nevrând păstrăm nasturii în diverse cutii, în ideea că-i vom folosi într-o bună zi. Ne rămân de la haine mai vechi, îi primim odată cu hainele noi și îi păstrăm în eventualitatea în care am putea pierde unul important, deși de puține ori se întâmplă să îl și folosim. Avem doar un singur sfat: Strângeți toți nasturii pe care îi aveți prin casă și o să vedeți ce lucruri frumoase puteți face cu aceste mici accesorii!

Iată 10 idei creative pentru a folosi nasturii ca piese decorative în cele mai inedite moduri:

10 idei creative pentru a folosi nasturii ca piese decorative

1 Bijuterii și accesorii pentru păr

Tinerele în general și persoanele cu spirit expansiv preferă bijuteriile unice, hand made, vesele, care aduc o notă de originalitate ținutei. Atunci când alegi să porți o bijuterie din nasturi, confecționată chiar de tine, alegi să te diferențiezi, să te remarci din mulțimea care poartă produsele de serie. Poți realiza din nasturi orice tip de bijuterie îți dorești, de la cercei la coliere statement, la agrafe de păr sau broșe, ideea este să-ți lași creativitatea să iasă la iveală.

2 Globuri pentru brad și decorațiuni de Crăciun

Magia Crăciunului ne transformă pe toți, pe unii ne face mai generoși, pe alții mai dornici de a petrece timp cu familia. Dacă și tu vrei să petreci timp de calitate cu cei mici, pregătiți-vă casa cu lucruri confecționate de voi cu ajutorul… nasturilor. Globuri de brad, coroniță pentru ușa de la intrare, decorațiuni pentru masă, totul ține de numărul de nasturi pe care îi aveți și de îndemânare.

3 Tablou pentru camera copilului

Astăzi e pasionat de dinozauri, peste un timp este interesat de mașini, ca la final de an să spună că adoră sistemul solar. Copiii își schimbă des preferințele în materie de domenii de interes. Este normal până la urmă, pentru că în copilărie nevoia lor de cunoaștere este foarte mare. Dacă vrei să-i satisfaci micile dorințe și să-i confecționezi decorațiuni pentru camera lui în funcție de ceea ce îl pasionează în diferite etape de vârstă, ce spui de tablouri confecționate din nasturi?

4 Ramă foto

Fotografiile ne amintesc de momentele frumoase din viață, de cei dragi, de locurile minunate pe care le-am vizitat. Dacă vrei să dai un aspect fresh ramelor vechi sau dacă vrei să confecționezi chiar tu o ramă unică pentru aceste talismane ale memoriei, e simplu de tot ce trebuie să faci: nasture lângă nasture, lipiți pe o bază dreptunghiulară formată din lemn sau carton tare.

5 Obiecte de mobilier recondiționate

Indiferent că este vorba de abajurul unei veioze sau de spătarul unui scaun, chiar nu contează, dacă vrei să înveselești locul unde locuiești, le poți da o nouă “față” pieselor de mobilier din propria casă cu ajutorul nasturilor colorați.

6 Inițiala numelui copilului

Poate că ai văzut deja că se poartă monogramele, mai ales când vine vorba de decorațiuni pentru camera copilului. Fie că vrei să faci un tablou cu inițiala numelui chiar pentru copilul tău, fie că vrei să faci un cadou original pentru un prieten, nasturii te pot ajuta să dai forma pe care ți-o dorești. Rezultatul este de-a dreptul uimitor!

7 Decorațiune pentru rucsac

E prea vechi sau pur și simplu nu-ți mai place rucsacul pe care îl ai de puțină vreme? Hai să-i schimbăm designul cu simbolul preferat. Poate litera numelui tău, poate o floare sau un fluture, sau mai bine alege tu exact ce ți se potrivește.

8 Perdea de ușă

Iubitori de boho chic uniți-vă nasturii! Ai nevoie de foarte mulți pentru a crea o perdea de ușă, veselă și originală, însă efectul e garantat. Îți va lua ceva timp să o confecționezi, dar îți garantăm ca va fi un magnet de complimente!

9 Lumânare decorativă

Să luminezi o cină cu ajutorul lumânărilor este o adevărată plăcere. Dar, să luminezi masa și deopotrivă să-i conferi o alură de eleganță grație aspectului este un mare plus. Alege cei mai strălucitori nasturi și lipește-i pe bolul simplu al unei lumânări parfumate.

10 Bol pentru depozitarea obiectelor mici

Pentru persoanele mai creative care au intrat prea mult în rolul de adult le recomandăm o pauză de…creativitate. Tema este simplă de tot: trebuie să confecționați un bol pentru obiectele mici care se pierd cu ușurință. Cheile de la casă, cheile de la mașină sau produsele de make-up de la baie vor fi păstrate de acum înainte într-un singur loc. Umflați un balon, lipiți pe jumătatea de sus cât mai mulți nasturi, cât mai aproape unii de alții, iar după ce se usucă spargeți balonul. Și gata!

Dacă ai nevoie de un bun specialist în treburile casei,  apelează la serviciile ajusto.ro! Plata online, costuri fixe, fără bacșiș!

preloader