10 idei de cadouri de casă nouă pe care oricine și le dorește

10 ianuarie, 2020

Cadourile de casă nouă sunt o tradiție veche în multe culturi. Încă din epoca medievală, la finalul construcției unei case se organiza o masă de mulțumire pentru toți cei care participaseră la construcția ei. În acea vreme, cadourile oferite însemnau produse alimentare, plante, animale domestice sau lemne pentru foc. Odată cu trecerea timpului, obiceiul de a oferi cadouri de casă nouă a rămas, însă obiectele oferite s-au schimbat.

Obiceiul din filmele americane de a oferi o plăcintă sau borcane cu dulcețuri noilor vecini provine din tradițiile străvechi de a ajuta noii proprietari cu alimente necesare în momentul mutării într-o casă casă. Tradiția oferirii cadourilor de casă nouă este considerată aducătoare de noroc și statornicie celor care se mută într-o locuință nouă.

Dacă ai primit invitația de a merge la o petrecere de casă nouă, îți oferim o listă cu 10 idei de cadouri de casă nouă pe care oricine și le-ar dori în dar:

cadouri de casa noua

1. Electrocasnice

În funcție de tipul de relație pe care îl ai cu persoana căreia vrei să-i faci un cadou de casă nouă, una dintre opțiunile potrivite este un obiect electrocasnic. De exemplu, dacă vrei să-i faci cadou copilului tău care s-a mutat de acasă în propria casă, un obiect electrocasnic este foarte potrivit.

Îi poți spune direct care este intenția ta, pentru a alege împreună cadoul dorit. De asemenea, un tip de electrocasnic util în orice casă este un storcător de fructe sau un purificator de aer.

2. Serviciu de ceai sau cafea

Ceștile de cafea sunt obiectele cel mai des folosite atunci când ai musafiri. Un serviciu de cafea sau de ceai este un cadou frumos și util în același timp. Bazează-te pe gusturile persoanei căreia îi oferi cadoul sau mergi la sigur cu un produs de calitate superioară, în nuanțele clasice alb cu detalii aurii sau argintii. 

3. Set de farfurii pentru tort

Persoanelor care se mută pentru prima dată într-o casă nouă, le lipsesc foarte multe lucruri. Dacă nu le cunoști gusturile și vrei să le oferi totuși ceva util poți merge pe varianta unui set de tort, care conține în general un platou și 6 farfurioare. 

4. Vază de flori

Mutatul în casă nouă implică multe achiziții și cel mai probabil o vază pentru flori se află în coada listei de cumpărături. Așadar, dacă vrei să-i oferi un buchet de flori prietenei tale care tocmai s-a mutat în casă nouă, o idee bună ar fi să îl oferi la pachet cu o vază. 

5. Ustensile de grădinărit

O casă nouă înseamnă chiar casă cu grădină? Atunci, persoanele dragi cărora o să le calci pragul o să se bucure de un set de grădinărit. E un cadou cu care nu poți da greș, ustensilele de grădinărit fiind folosite doar în scop practic, așa cum o poți face de exemplu cu un obiect de decor.

6. Jocuri de societate

Prietenii tăi, la care petrecere de casă nouă vei merge, sunt firi sociabile și au o mulțime de prieteni? Dacă intuiești că vor avea mereu casa plină de oaspeți, ai putea să le oferi în dar câteva jocuri de societate extrem de distractive. Monopoly, Nu te supăra frate, Jenga, Remi sunt doar câteva dintre jocurile de societate foarte apreciate.

7. Vin vechi de colecție

În primul rând, vinul este simbolul veseliei și al bunei dispoziții, de aceea îl regăsim la orice petrecere. Un vin de colecție, vechi, poate fi un cadou excelent de casă nouă pentru un iubitor de vin.

Dar, ține cont că a face cadou o sticlă de vin vechi de colecție unui om care nu se pricepe și nu știe să îl aprecieze în adevăratul sens, s-ar putea să nu fie un cadou atât de apreciat și bani cheltuiți în zadar.

8. Set de cuțite

Unele dintre ustensilele de bucătărie extrem de importante sunt cuțitele. Probabil că prietenii tăi care se mută în casă nouă nu vor investi prea curând într-un set de cuțite de calitate superioară, așadar fă-le o surpriză și oferă-le în dar un set de cuțite din oțel inoxidabil.

9. Vase pentru gătit

Un set de vase termorezistente pentru cuptor, un set de tigăi sau un set de crătiți sunt mai mult decât cadouri de casă nouă ideale, pe care oricine și le dorește. Singura excepție o reprezintă o persoană care lucrează în domeniul gastronimic, pasionat de gătit, care probabil are deja aceste produse.

10. Gift card

Pentru prietenii tăi mofturoși care s-au mutat în casă nouă, le poți lua un card cadou pentru a le oferi posibilitatea să-și aleagă ce își doresc. Ei vor aprecia faptul că le dai posibilitatea să-și aleagă singuri cadoul, tu vei scăpa de stresul de a umbla prin magazine și de timpul pierdut, așa că win-win situation. 

Un cadou de casă nouă este un mod de a-ți susține prietenii sau membrii familiei în noua etapă din viață. Dacă știi că mai au nevoie de ajutor în procesul de zugrăvire a casei, instalarea electrocasnicelor sau mutatul mobilei, ajusto.ro are toate serviciile necesare amenajării unei case!

preloader