10 idei pentru amenajarea balconului de la bloc

12 martie, 2019

Ți-ai dori un locșor micuț, numai al tău, unde să te retragi pentru a citi o carte în liniște? Sau poate vrei să-i faci o surpriză copilului și te gândești să-i pregătești un loc unde să se joace în voie fără să fie mustrat că își lasă jucăriile împrăștiate? Stai puțin, știm, de fapt vrei să scapi de mirosul de mâncare gătită care se împrăștie de fiecare dată în toată casa, nu-i așa?

Indiferent în care dintre acest gen de situații te regăsești, avem 10 soluții super practice de amenajare a balconului de la bloc și suntem convinși că una dintre ele ți se va potrivi perfect:

1. Grădină urbană

Un șezlong confortabil printre ghivece cu flori de toate soiurile, poziționate vertical pe rafturi pentru a nu ocupa locul de pe podea, și gata ți-ai transformat balconul tău într-o mic colț de rai unde poți să-ți bei cafeaua în weekend. Dacă dispui de un balcon generos, atunci poți face o adevărată grădină urbană, în care să se regăsească jardiniere și ghivece cu plante iubitoare de soare și mai ales o masă mare cu scaune confortabile pentru întâlnirile cu prietenii.

2. Spațiu de depozitare

Vrem sau nu vrem, balconul este adesea folosit de cei mai mulți dintre noi ca spațiu de depozitare. Alege însă să-l faci cât mai funcțional posibil pentru a te bucura de libertatea oferită restului casei. Dulapurile cu rafturi supraetajate te pot ajuta să depozitezi în ordine cât mai multe cutii numerotate și notate astfel încât să știi exact ce și unde se află.

3. Mini bucătărie

Ne place mâncarea, dar nu ne place mirosul care rămâne în urmă, peste tot prin casă. O soluție foarte practică ar fi să-ți muți aragazul pe balcon sau dacă spațiul îți permite să transformi balconul în bucătărie, iar bucătăria să rămână doar ca spațiu de servit masa.

4. Birou

Atunci când lucrezi de acasă, fie ocazional fie full time, ai nevoie de un loc unde să dai randament, fără să fii tentat să tragi chiulul, atras de confortul patului sau al canapelei din living. Dacă nu dispui de spațiu, astfel încât o cameră să fie destinată biroului, o idee ar fi să transformi balconul în spațiu de lucru pentru că pe lângă intimitate, vei avea parte de lumină din belșug, necesară pentru a-ți menține concentrarea.

5. Loc de joacă pentru copii

Decât să-l cerți permanent că-și împrăștie jucăriile prin toată casa, mai bine îi faci un loc special pe balcon unde poate să se bucure nestingherit de modul lui de organizare. Ce spui?

6. Zonă de citit

Dacă dispui de un balcon încălzit și pe timpul iernii, o mică bibliotecă cu un fotoliu confortabil de citit va deveni fără îndoială locul tău preferat din tot apartamentul. Scăldat în lumină pe tot parcursul zilei balconul-bibliotecă îți va oferi oaza de relaxare, dar și avantajul de a avea cărțile ordonate într-un singur loc.

7. Spațiu de luat masa

Când locuiești la un etaj superior, iar priveliștea de pe fereastră îți taie răsuflarea, balconul va deveni punctul de atracție al tuturor, mai ales după o zi încărcată. O masă cu câteva fotolii, câteva ghivece cu flori și nu în ultimul rând lumânări aprinse, iar cina în doi, cu toată familia sau între prieteni, se va transforma într-o experiență de neuitat.

8. Atelier de pictură

Dacă ai nevoie de un spațiu doar al tău pentru a-ți scoate la iveală talentul sau pur și simplu pentru a te relaxa, balconul apartamentului se poate transforma într-un atelier de pictură în toată regula. În plus, nu vei deranja pe nimeni cu mirosul vopselelor sau cu inerentele pete care sar din pensula oricărui artist.

9. Seră de legume

Deși la noi în țară nu este foarte cunoscut, conceptul de urban farming prinde din ce în ce mai mult teren, pentru că îți permite să crești legume și fructe chiar în mijlocul orașului. Cele mai cunoscute plante comestibile care cresc foarte bine pe balcon sunt ierburile aromatice, menta, oregano, pătrunjel, cimbru, dar în vase mai mari poți cultiva roșii cherry, morcovi, ceapă, salată verde sau căpșuni.

10. Spațiu pentru animalul de companie

Câine, pisică, hamster, purcel de guineea sau papagali, animalele de companie ne fac viața mai frumoasă, ne înveselesc și ne aduc o mângâiere sinceră în zile mai puțin bune. Așa cum tu îți dorești o casă curată și o oază de relaxare, așa și animalul tău de companie are nevoie de spațiul său, mai ales dacă este un animal de talie mare. Balconul poate deveni colțul său intim, iar tu vei scăpa de neplăcuta situația de a fi deranjat când ai musafiri.

Dacă ai nevoie de un bun specialist în treburile casei, apelează la serviciile ajusto.ro! Plata online, costuri fixe, fără bacșiș!

preloader