5 culori de vopsea lavabilă pentru pereți de evitat în orice living

5 culori de vopsea lavabilă pentru pereți de evitat în orice living

10 octombrie, 2022

Indiferent dacă folosești livingul ca un spațiu de socializare pentru familie și prieteni sau ca birou de acasă, găsirea ideilor potrivite de vopsea lavabilă este o prioritate pentru un spațiu atât de important. Nimic nu afectează mai mult ambientul unei camere ca vopseaua folosită pe pereți.

Când planifici amenajarea livingului, culoarea vopselei lavabile se află în fruntea listei de priorități și totul dintr-un motiv întemeiat. Culoarea pereților influențează reflexia luminii, stilul și atmosfera livingului.

Iată cele 5 nuanțe de vopsea lavabilă pe care experții le evită în amenajarea livingului:

vopsea lavabilă pentru pereți

1. Roșu intens

Roșu intens este mult prea puternic și obositor pentru camera unde petreci cel mai mult timp deoarece distrage atenția de la ce se află în jur. Fiind vorba de o culoare tare este de preferat să nu o folosești pe spații mari, ci mai degrabă în decorațiuni. Acest lucru îți permite să te joci cu roșu într-un mod mai blând. Roșu energizează și revigorează, dar în același timp crește agresivitatea și capacitatea de concentrare.

2. Verde salvie

Verdele este una dintre nuanțele moderne la modă de vopsea lavabilă și foarte apreciate în ultimii ani. Însă, când vine vorba de alegerea nuanței de verde pentru perete, aceasta trebuie aleasă cu mare grijă. Verdele este o culoare contemplativă, potrivită pentru biblioteci, dormitoare și chiar pentru băi. Pentru living însă nu este cea mai inspirată alegere.

Verdele salvie poate părea murdar atunci când camera nu beneficiază de lumină naturală. De asemenea nu este potrivit alături de tonuri închise, de exemplu pentru parchet sau mobilă. Evită astfel să vopsești pereții din living în verde dacă nu vrei să te simți ca într-un acvariu murdar.

3. Galben muștar

Galbenul radiază pozitivism și este în tendințe, dar experții avertizează împotriva introducerii de prea mult galben în spațiul familiei tale. Este adevărat că galbenul aduce veselie și poate da senzația de spațialitate, de aceea o nuanță de galben pastel care duce mult spre alb este de preferat în locul unei culori închise, de genul galben muștar.

Chiar dacă galbenul este în vogă în acest moment, s-ar putea să nu fie cea mai bună culoare pentru un living atemporal, deoarece această nuanță ar putea ieși rapid din tendințe.

4. Roz prăfuit

Blush Pink a fost în primul rând printre cele mai populare nuanțe de vopsea lavabilă ale ultimelor sezoane, dar designerii de interior sugerează că această nuanță la modă nu are ce să caute în cea mai importantă cameră a casei.

Chiar dacă imaginile cu livinguri roz prăfuit sunt delicate și calde, nu este deloc o culoare de dorit pe pereții din camera de zi, nici măcar pe un perete accent. Poate face camera de zi să pară prea feminină, ceea ce, prin urmare, nu este o opțiune grozavă pe termen lung.

5. Bleu

Oamenii iubesc albastrul. Este printre cele mai populare culori când vine vorba de decorațiuni de interior. Albastru regal a fost la modă în ultimii ani, în special pentru peretele accent. Cu toate acestea, nu orice albastru este potrivit pentru vopsea lavabilă pentru pereții din camera din living. Din categoria nuanțelor de albastru interzise în living, bleu se află pe primul loc nefiind deloc de dorit în camera de zi, aceasta fiind o culoare folosită mult prea des pentru băi și centre spa.

 

preloader