10 lucruri de amenajare pe care trebuie să le faci când vinzi o casă

10 lucruri de amenajare pe care trebuie să le faci când vinzi o casă

25 februarie, 2022

Una dintre cele mai mari greșeli de evitat atunci când cineva este interesat de vânzare casă este să nu pregătească locuința corespunzător. De regulă, acest lucru se întâmplă atunci când cel care vinde locuința devine nerăbdător și se grăbește să realizeze cât mai repede tranzacția. Nu uita însă că pentru o vânzare casă aspectul este totul.

Asta nu înseamnă doar să faci curățenie, ci să faci amenajezi casa în așa fel ca să creezi o atmosferă plăcută clientului, deoarece, dacă vrei să obții un preț mai mare pentru casă, trebuie să-i arăți potențialului cumpărător pe ce dă banii.

Orice îmbunătățire în amenajarea casei te poate ajuta să obții un preț mai bun la o vânzare casă, potențialul cumpărător fiind gata să se lege de orice detaliu care nu este în regulă, în încercarea de a te face să mai scazi din preț.

vanzare casa

Pregătirea casei pentru vânzare

1. Curățenie profesională

Este un proces care nu costă foarte mult dar este deosebit de important. O curățenie profundă înseamnă eliminarea prafului așezat pe peste tot, curățarea ornamentelor de pe pereți până la paletele ventilatoarelor. O adevărată curățare profundă înseamnă a îndepărta praful colectat pe ramele agățate, până la panouri. Înlăturați toate petele și semnele de pe pereți. În baie și bucătărie trebuie să dispară toate eventualele pete de mucegai, refăcut siliconul de etanșeizare acolo unde este necesar și îndepărtată piatra de pe instalațiile sanitare. Curățați interiorul și împrejurimile cuptorului, iar frigiderul ar trebui să strălucească. În cele din urmă, trebuie înlocuite filtrele pentru sistemul de încălzire, ventilație și aer condiționat.

2. Efectuați reparațiile minore

Pe unele piețe poți să vinzi o casă în condiții nu foarte bune, dar pe piețele normale reparațiile necesare pot diminua prețul. Înlocuiți pardoseala crăpată sau gresia, remediați robineți și ușile care nu se închid corect, precum și sertarele de bucătărie care se blochează. Luați în considerare culoarea neutră a pereților. De asemenea, înlocuiți becurile arse și verificați întrerupătoarele și prizele să fie în condiții bune de funcționare.

3. Aplicarea unui strat proaspăt de vopsea

Cu excepția cazului când s-a zugrăvit recent, casa se va împrospăta cu un strat nou de vopsea și va căpăta strălucire. De-a lungul timpului, pereții se confruntă cu o uzură și foarte important cu o prăfuire ce întunecă luminozitatea. O zugrăveală proaspătă face casa să iasă în evidență și să stea mai puțin pe piață. Dacă există pereți de accent este de preferat la împrospătarea zugrăvelii să vopsiți în alb pentru a lăsa cumpărătorul să-și imagineze noua decorare a casei și culoarea pe care dorește să o aibă peretele.

vanzare casa

4. Spălați ferestrele

Ferestrele sunt o altă parte a casei cu care ești obișnuit și nu poți observa adevărata situație. Este important să spălați foarte bine ferestrele dar nu numai înăuntru ci și la exterior. În felul acesta casa va arăta cât de luminoasă este cu adevărat. Curățarea profesională a ferestrelor înainte de a arăta casa va ajuta la aducerea luminii naturale și va permite cumpărătorilor să ia în considerare ofertele adevărate.

5. Elimină dezordinea

O alt pas în pregătirea casei de vânzare care costă doar timp, dar are urmări importante, este înlăturarea dezordinii din fiecare cameră. Fiecare cumpărător iubește să meargă în case model care nu sunt aglomerate și încărcate. Nu este foarte ușor să intri în competiție cu ele. Nu numai că trebuie să îndepărtezi dezordinea, dar este de preferat să reduci pe cât posibil din mobilier și decorațiuni pentru a fi totul mai simplu când cumpărătorul își va imagina aranjamentul dorit de el.

6. Amenajarea curții și grădinii

Amenajarea teritoriului din jurul casei este foarte important în obținerea unui preț mai avantajos. Este important ca instalațiile să fie revizuite pentru a funcționa bine și fără improvizații. Trebuie refăcute aleile și bordurile. Se recomandă vânzătorilor de casă să pună mulci proaspăt în jurul plantelor, să resigileze peticele goale de pe gazon și să adauge câteva flori colorate în grădină pentru a lumina cu adevărat aspectul casei.

7. Eliminați dăunătorii

Un proiect pe care vânzătorii îl trec uneori cu vederea este controlul dăunătorilor. Dacă există semne de dăunători prin casă, curățați aceste semne și sunați la o companie de combatere a dăunătorilor pentru a avea grijă de acest proiect. Dacă acest lucru este în curs de soluționare nu ascundeți detalii față de potențialul cumpărător, pentru ca acesta să continue să monitorizeze orice activitate în curs de desfășurare.

vanzare casa

8. Acordați atenție animalelor de companie

Orice vânzător știe că lucrurile răspândite de jur împrejur, la vizita unui potențial cumpărător pentru casă nu fac o impresie bună. Același lucru este valabil și pentru jucăriile, accesoriile și mobilierul pentru animalele de companie. Înainte ca potențialul cumpărător să vadă proprietatea trebuie făcut un efort ca toate accesoriile și cele necesare animalelor de companie să fie aranjate în ordine și la vedere.

9. Upgradarea dulapurilor din bucătărie

Deoarece cea mai mare și de multe ori, cea mai costisitoare componentă dintr-o bucătărie este reprezentată de dulapuri, reîmprospătarea lor este o modalitate excelentă de a vă actualiza spațiul. Opțiunile variază de la simpla vopsire a dulapurilor colorate sau pictate, până la înlocuirea ușilor și sertarelor cu unele noi. Pentru o reîmprospătare foarte prietenoasă cu bugetul, spălați dulapurile foarte bine și lustruiți-le cu un restaurator de suprafețe. Reîmprospătarea dulapurilor poate da un nou aspect fără o remodelare majoră. Prin simpla revopsire a fronturilor dulapului, bucătăria poate arăta în mare parte refăcută fără nicio construcție reală. Dacă stilul dulapurilor în sine este depășit, luați în considerare înlocuirea doar a fronturilor, ceea ce este mult mai rentabil decât dulapuri nou-nouțe.

10. Refacerea acoperirii peretelui în zona spațiului de lucru

Majoritatea experților imobiliari consideră că este foarte important să fie refăcută acoperirea peretelui în zona de lucru, în spatele aragazului și a chiuvetei. Această suprafață nu este foarte mare, circa 20 mp și orice soluție de acoperire este aleasă, investiția nu este prea mare, iar efectul este foarte important, dând întregii încăperi un aspect de proaspăt și confortabil.

 

preloader