10 sfaturi pentru a-ți face casa mai ușor de întreținut

6 februarie, 2020

Cei mai mulți dintre noi, atunci când ne pregătim pentru marea amenajare a casei și căutăm idei deosebite cu interioare, ne uităm doar la aspectele strict estetice. Ne uităm la ce model de canapea se poartă, la ultimele tendințe în materie de culori și la decorațiuni de efect care să impresioneze musafirii ce ne vor călca pragul casei. Și foarte puțini dintre noi se gândesc la alegeri care să ne ajute să avem o casă mai ușor de întreținut. 

De exemplu, există culori care scot în evidență problemele, precum praful sau petele, în timp ce pe alte nuanțe praful se vede foarte greu și după multe zile. De asemenea, există materiale care se zgârie foarte ușor, în timp ce pe altele imperfecțiunile sunt mai greu de sesizat.

Așadar, dacă te pregătești de amenajarea interioară a casei, iată ce ar fi bine să cunoști și ce sfaturi sunt de luat în seamă dacă vrei să ai o casă curată, ușor de întreținut:

1. Nu alege materiale lucioase. Sunt moderne și într-adevăr arată bine, dar pe materialele lucioase se văd urmele și amprentele cel mai ușor. 

2. Evită suprafețele rugoase. O gresie mată, cu suprafață rugoasă, este ideală pentru zonele intens circulate deoarece este mai puțin alunecoasă. Dar, suprafețele denivelate sunt dificil de curățat și adună mizerie în crevase, iar dacă vorbim de faianța din fața aragazului o opțiune mai bună ar fi o variantă de gresie lucioasă și fină.

3. Alege nuanțe anti-praf. O culoare neutră, precum griul, nuanțele clasice de maro și crem, sunt cele mai bune opțiuni dacă nu vrei să ștergi praful în fiecare zi. În schimb, pe mobila neagră se vede imediat, deci nu e de dorit din acest punct de vedere.

4. Alege covoare cu fir scurt. Covoarele aduc căldură oricărui ambient și sunt elemente de decor importante în orice casă. Pentru că e puțin probabil să renunți la ele, alege covoare cu fir scurt în locul celor pufoase și cu franjuri. 

5. Proiectează spații de depozitare. Ne plac camerele spațioase, fără mobilă greoaie și voluminoasă, însă o casă fără spații de depozitare va ajunge la un moment asaltată de o mulțime de lucruri depozitate peste to. Proiectează dinainte mobilierul în așa fel încât să ai zone de depozitat hainele, cărțile, jucăriile și obiectele extrasezoniere, pentru că astfel vei putea curăța mult mai ușor casa.

6. Nu aglomera cu decorațiuni. Tablourile, vasele și ramele foto dau personalitate unei încăperi. Dar, toate adună praf și mizerie. Deci, dacă vrei să nu pierzi mult timp cu curățenia optează pentru doar câteva elemente de decor, de impact.

7. Alege mobilă cu picioare. Canapeaua, fotoliile, patul și corpurile de bibliotecă sunt masive și greu de mutat de fiecare dată când aspiri. Așa că una dintre cele mai bune alegeri, dacă vrei să-ți faci casa ușor de curățat, este să alegi mobilier cu picioare sau rotile, pentru ca aspiratorul să poată ajunge în locurile greu accesibile care acumulează de obicei cel mai mult praf.  

8. Folosește huse și cuverturi. Patul și canapelele sunt predispuse ușor la murdărie, mai ales atunci când ai copii sau animale de companie. Spălarea unei canapele nu e deloc un lucru ușor, mai ales dacă materialul este unul pretențios sau are o culoare deschisă, așadar o opțiune ar fi să alegi o canapea care are huse detașabile și lavabile. Sau o opțiune mai puțin estetică ar fi să folosești o cuvertură.

9. Alege electrocasnice inteligente. Mașină de spălat vase, cuptor cu autocurățare pirolitică și curățare cu aburi, mașină de spălat rufe cu program de autocurățare și dezinfectare, sunt câteva dintre electrocasnicele care îți vor ușura munca și îți vor face casa mai ușor de întreținut. 

10. Pune covoraș la intrarea în casă. Știai că un covoraș de intrare poate reduce cu până la 80% cantitatea de praf adusă în locuință din exterior? Covorașele de intrare acționează că o barieră în calea prafului și a mizeriei aduse în interior.

Vrei să-ți menții casa cât mai curată, dar îți este totuși greu? Ai un apartament mare și timp foarte puțin? Apelează la ajusto.ro și te vom ajuta cu o echipă de specialiști în curățenia casei

preloader