5 accente de culoare într-un living alb
12 septembrie, 2022Albul este culoarea preferată pentru interiorul casei deoarece supraviețuiește oricărei tendințe de interior. Popularitatea este mare deoarece este o nuanță foarte versatilă ușor de asortat cu orice still și are capacitatea de a mări vizual spațiul.
Un interior alb proaspăt vopsit poate optimiza lumina naturală, precum și poate face spațiul să pară oarecum mai curat. Vopsirea pereților în alb, de asemenea, nu necesită multă curaj, spre deosebire de a picta o cameră cu cărbune sau o culoare strălucitoare. Știți ce veți obține când vopsiți pereții în alb.
Cu toate acestea, interioarele în întregime albe se pot simți uneori fade, chiar dure și pot lipsi de personalitate. Deci, deși poate fi o culoare ușor de ales pe eșantionul de vopsea, trebuie totuși să vă gândiți cum vă puteți încălzi spațiul și să profitați la maximum de nuanța populară.
1. Verde
Plantele de interior sunt și vor fi întotdeauna la modă. Indiferent de destinație, ele se vor potrivi perfect într-un decor alb, fie că vorbim de living, camera de zi, bucătărie sau hol. Variațiile de verde din frunzișul plantelor contrastează bine cu alb și vor aduce acea pată de culoare necesară pentru a scăpa de monotonie.
Un decor cu mobilă albă poate fi completat foarte ușor cu o canapea verde, draperii sau cu accesorii decorative precum, covorul sau tablourile.
2. Culori neutre
Lemnul natural și albul se potrivesc foarte bine împreună. Dacă vrei să aduci căldură unui spațiu minimalist alb, mobilierul din lemn este alegerea perfectă. Nuanțele în tonuri de maro au fost întotdeauna la modă, iar în combinație cu alb va crea un efect elegant.
Poti compune un ambient din alb și o nuanță închisă de maro, cum este ciocolatiul sau culoarea boabelor de cafea, sau te poți juca, folosind în decorare mai multe nuanțe neutre precum bej, crem, camel sau cappuccino. Absolut orice variantă de maro vei alege, vei obține un decor elegant, rafinat, cald și foarte relaxant.
3. Albastru
O schemă clasică de culori care nu se demodează niciodată este albastru și alb. Această combinație cu iz maritim comferă o senzație proaspătă și veselă și poate fi folosită în orice cameră din casă, de la sufragerie până la dormitoare și băi.
Cel mai obișnuit mod de a crea o cameră albastră și albă este să vopsești pereții în alb și să adăugați mobilier și decorațiuni albastre. Acest efect creează o senzație cu adevărat aerisită și te duce cu gândul la stilul mediteranean.
Desigur, dacă ai un spațiu generos sau pur și simplu preferi mai multă culoare pe pereți, puteți face exact opusul… vopsești pereții în albastru și adaugu accente albe.
4. Accente metalice
Accentele metalice precum cuprul, auriul și alama nu numai că pot adăuga căldură spațiului, ci pot adăuga și o senzație de lux. Practic, nu mai ai nevoie de foarte multe pentru a crea un impact.
Elementele metalice pot fi diverse, de la picioarele măsuței de cafea, lustre sau o lampă de podea în colț, până la statuete, ramele tablourilor sau oglinzilor.
5. Negru
Amestecând o notă de negru în interiorul tău alb nu înseamnă că vei ajunge să creezi un aspect monocrom. Ca și în cazul accentelor metalice, un pic de negru poate crea rafinament și contrastează bine cu albul. Dacă simți că negrul este prea puternic pentru camera de zi, optează pentru piese din lemn mahon, cum ar fi parchetul, scaunele sau măsuța de cafea sau pentru tonuri închise de albastru sau gri.
Interioarele în întregime albe nu trebuie să fie anoste sau să creeze o atmosferă în stil minimalist. Dimpotrivă, adăugând culoare poți aduce căldură spațiului și vei observa că va arăta mai primitor și mai luxos.