5 accente de culoare într-un living gri

5 accente de culoare într-un living gri

22 august, 2022

Amenajarea unui living gri este atemporală și versatilă, așa că nu este de mirare că ideile sunt foarte populare în ziua de azi. Adaptabil oricărui stil interior, griul este cea mai bună culoare pentru o cameră de zi. Nuanțele de gri pot varia enorm, de la tonuri mai reci la nuanțe „greige” mai calde – un amestec de bej și gri. În timp ce griurile reci au dominat în ultima vreme, griurile mai calde își asigură locul ca noul neutru pentru cei care se gândesc să-și decoreze casa cu gri.

Folosit pe pereți, griul este o bază neutră perfectă pentru mobilă de orice culoare, ca parte a unei scheme pline de caracter și poate fi folosit pentru a crea nenumărate variante de living de la modern și șic, la elegant și dramatic, în funcție de nuanța și stilul dorit. Cu toate acestea, poate fi o alegere populară și pentru mobilier.

Am pregătit o listă de 5 idei de amenajare a unui living gri, ușor de pus în aplicare, care vă vor ajuta cu siguranță să vă inspirați pentru un decor de vis:

amenajare living gri

1. Nuanțe tonice: galben, magenta, roșu

Fiind o nuanță neutră, versatilă, griul se potrivește foarte bine pentru a ancora culorile îndrăznețe precum magenta, galben și roșu. Cu toate acestea, nu utiliza extrem de multe accente din culoarea puternică aleasă pentru a menține coerența amenajării.
Când alegi o nuanță tonică într-un living gri, distribuie accentele de culoare între diferite elemente, cum ar fi un fotoliu galben pe o parte și perne galbene pe o altă canapea.

2. Tonuri de roz pentru o notă feminină

Atunci când este combinat cu o nuanță de roz, griul deschis capătă o natură feminină, elegantă și primitoare. Accentele roz pudrat cum ar fi pernuțe decorative, tablouri sau vaze cu flori vor crea un ambient tonic, optimism și foarte plăcut ochiului, fără a părea extrem de delicat. Rozul pudrat prezintă avantajul de a fi asortat cu ușurință cu nuanțele de gri atât de căutate în decorurile moderne. Adaugă câteva plante verzi cu frunze pentru a face camera să prindă viață și prospețime.

3. Accente neutre, lemn natur

Livingul gri este întotdeauna o alegere fermecătoare pentru stilul scandinav. Această nuanță oferă fundalul perfect pentru accente de lemn neutre, liniștitoare. Stilul scandinav este recunoscut pentru simplitate, elemente naturale și funcționalitate, aspecte ideale în special pentru o cameră de zi. Un decor gri cu accente din lemn care se pot regăsi în mobilier, rame de tablouri, corpuri de iluminat sau diferite decorațiuni te va face să te simți exact ca în mijlocul naturii. Acest living gri va fi oaza de relaxare într-o lume tot mai tehnologizată.

4. Note metalice, strălucitoare

Adaugă câteva piese metalice în sufrageria ta gri pentru o notă de lux. Auriul, cromul, argintiul sau aurul roz funcționează perfect cu gri. Nu opta pentru mai multe nuanțe metalice, rămâi la o singură culoare și alege decorațiuni care să aducă pata de strălucire necesară într-un decor gri. Pe măsură ce lumina se reflectă pe aceste suprafețe, camera va părea mai mare și mai luminoasă. De asemenea, dacă nu dispui de un living foarte generos, alege un mobilier cu picioare subțiri cu finisaje metalice care va prezenta un aspect rafinat și aerisit.

5. Tonuri marine, mediteraneene

Fie că îți dorești o cameră de zi în stil marin cu tonuri reci de albastru reci sau una cu nuanțe mai pastelate, griul funcționează bine pentru toată paleta de albastru. Încorporează mai multe nuanțe de gri de diferite texturi, cum ar fi lâna sau bumbacul, pentru covor, draperii sau cuverturi, pentru a crea o ambianță confortabilă. De asemenea, dacă ai optat pentru mobilier gri, optează pentru decorațiuni albastre precum statuete, tablouri sau vaze.

preloader