5 aspecte de care să ții cont când cauți un designer de interior

5 aspecte de care să ții cont când cauți un designer de interior

21 aprilie, 2022

Când ne pregătim să efectuăm o schimbare de mare anvergură în locuința noastră sau este nevoie de o reparație, cei mai mulți dintre noi apelează la un specialist. Dar, când vine vorba de design interior, mulți proprietari aleg să decoreze singuri. Adevărul este că propriul gust poate duce uneori la amenajări lipsite de personalitate sau eleganță.

În primul rând, înainte de a începe căutarea designerului de interior, există câteva lucruri pe care trebuie să le iei în considerare. Un client pregătit face procesul de design interior mai ușor, distractiv și, mai presus de toate, de succes. Odată ce ți-ai făcut temele și ai o idee clară despre ceea ce are nevoie casa ta, găsirea unui design de interior va fi mult mai simplă.

Iată 5 aspecte de care să ții cont când cauți un designer de interior:

designer interior

1. Tariful designerului

Aspectul economic este un factor important și de bază. Așteptările clienților și ale designerului de interior trebuie să se apropie cât mai mult, și este important să comunici de la început bugetul disponibil.

Fiecare profesionist are felul lui, astfel încât metoda de facturare și orele să fie diferite. Sunt cei care preferă să facă un buget inițial care să includă eventuale plusuri, sau sunt alți profesioniști care optează pentru un sistem etapizat, adică buget pe etape sub o estimare foarte generală. Important este ca fiecare persoană să știe ce o interesează și ce i se potrivește cel mai bine în funcție de proiect.

2. Experiență

Acesta poate fi un criteriu de luat în seamă dacă nu cunoști foarte multe despre domeniul amenajărilor interioare și nu știi foarte clar ceea ce îți dorești. Este un avantaj să apelezi la o firmă care îți poate prezenta diferite proiecte pe care le-a făcut anterior.

3. Specializare

Nu toți designerii de interior oferă același pachet de servicii. Iată câteva dintre serviciile pe care le poate oferi un designer de interior:

  • Consultanță în proiectare
  • Măsurarea și evaluarea șantierului
  • Planificarea spațiului
  • Concepte de design interior și estetică
  • Achiziție de produse
  • Management de proiect

4. Serviciu online sau fizic

În primul rând, trebuie să stabilești dacă dorești un serviciu online din partea unui designer online sau soliciți un designer care să vină la fața locului. Dacă apelezi la servicii online, avantajul este că ai o gamă mult mai largă de specialiști din care poți alege, însă dezavantajul este că totul se va baza pe imagini și randări.

De asemenea, dacă plănuiești și modificări de aspect, instalațiile sanitare, relocarea iluminatului și recablarea electrică, acest lucru poate implica detalii speciale și un specialist care cunoaște aceste aspecte. Un designer de interior cu experiență poate face layout-ul acestor servicii și te poate ajuta să găsești oamenii potriviți pentru aceste lucrări.

5. Adaptabilitate

Una dintre cele mai importante valori ale unui designer de interior este că știe să se poziționeze în același plan cu clientul său și îi poate asculta cererile, gusturile și ideile pentru a le modela și a crea un rezultat optim. În anumite ocazii, dorințele și posibilitățile tehnice ale clientului nu se potrivesc cu viziunea designerului.

Angajarea unui designer de interior profesionist, capabil să consilieze, să îndrume și să asculte clienții este esențială deoarece rezultatul final al proiectului va fi unul de mare succes.

preloader