5 avantaje ale încălzirii prin pardoseală

31 ianuarie, 2019

Încălzirea prin pardoseala este considerată în acest moment cea mai eficientă metodă de încălzire a unei locuințe, comparativ cu mijloacele de încălzire tradiționale. Dacă ne gândim și la confort, la cât de plăcut este să te dai jos din pat dimineața și să pășești în picioarele goale pe o pardoseală caldă, atunci nu este de mirare de ce acest tip de încălzire a casei este extrem de căutat în prezent.

În primul rând, încălzirea prin pardoseală reprezintă un sistem format din conducte prin care circulă apa caldă sau cabluri electrice montate la nivelul podelei. Ca să se acopere cât mai mult din suprafața unei camere, trebuie trasate conducte cu apă sau cabluri electrice asemeni unui covor. Acest ansamblu de conducte este conectat la final la o centrala termică.

Ce anume face din încălzirea prin pardoseală să câștige teren în viitor sunt exact avantajele oferite, așadar iată 5 dintre acestea:

1. Costuri mai mici la căldură.

Cu toții ne dorim costuri mai mici la factura la căldură din timpul lunilor de iarnă. Specialiștii afirmă că datorită sistemului de încălzire prin pardoseală, o familie poate economisi în fiecare iarnă între 20 și 40% față de sistemul clasic, în funcție de eficacitatea izolației și a calității materialelor folosite.

2. Căldura este distribuită uniform.

Spre deosebire de sistemul tradițional de încălzire bazat din calorifere plasate pe perete, încălzirea în pardoseală face ca aerul să circule uniform deoarece suprafața încălzită este mult mai mare. Aerul cald venit dinspre pardoseală circulă uniform spre tavan, comparativ cu un calorifer amplasat pe perete. Căldura se propagă astfel de jos în sus, prin radiere, în timp ce caloriferele produc căldură prin convecție.

3. Pardoseală permanent caldă.

Dacă ai copii mici care adoră să se joace pe pardoseală nu va fi nevoie să îți faci griji din cauza frigului, în plus nu va mai trebui să alegi un covor sau o mocheta foarte groase, nici pentru parchet, dar nici pentru gresia din baie.

4. Libertate deplină în amenajare.

Pentru aceia care pun mare preț pe un anumit tip de amenajare a locuinței, care își doresc ferestre mari, vor mai mult spațiu sau care caută soluții de a ascunde inesteticele calorifere, încălzirea prin pardoseală le oferă exact ceea ce își doresc.

5. Sistem ușor de montare.

Specialiștii în acest tip de instalații sunt de părere că încălzirea în pardoseală nu este deloc un proces complicat.

Într-adevăr, investiția financiară pentru montarea unui sistem de încălzire prin pardoseală este mai mare decât pentru metodele clasice, însă aceasta este amortizată în timp deoarece costurile pentru încălzirea locuinței sunt mai mici.

Dacă ai nevoie de un bun specialist în treburile casei, apelează la serviciile ajusto.ro! Plata online, costuri fixe, fără bacșiș!

preloader