5 avantaje ale unui acoperiș verde

30 august, 2018

Știai că vara temperatura acoperișului casei tale ajunge să depășească 65 grade Celsius? Nu e de mirare că în zilele caniculare pur și simplu simțim că fierbem la propriu. Dacă tânjești după o oază de verde în orașul plin de betoane în care locuiești, te înțelem perfect, pentru că simțim la fel.

Uneori visurile pot deveni realitate, mai repede decât crezi. Proiectarea clădirilor a evoluat de-a lungul timpului, chiar dacă scopul lor a rămas la fel, acela de a oferi adăpost. Cu un acoperiș verde, format din plante, poți avea propria grădină chiar deasupra capului.

Îți prezentăm doar 5 dintre cele mai mari avantaje ale unui acoperiș verde, însă te asigurăm că există mult mai multe. Așadar, ar trebui să ai un acoperiș verde pentru că:

5 avantaje ale unui acoperiș verde

1. Îmbunătățește protecția la căldură și frig

Vara răcoare și iarna căldură este visul oricărui posesor de locuință, fie casă pe pământ sau apartament. Prin utilizarea acoperișului verde, la care se adaugă efectului stratului de termoizolație clasic, pe timpul verii se reduce transferul de căldură cu 99%. Studii efectuate în Germania au demonstrat că în zilele caniculare, când temperatura ajunge la 35 grade C, temperatura substratului de vegetație nu depășește niciodată 25 grade C. Pe timpul iernii, structura de vegetație se comportă ca o blană contribuind la mărirea efectului de termoizolare.

2. Aer mai curat, mai bogat în oxigen

Dioxidul de carbon este o substanță toxică generată în mare parte de combustibilul ars al vehiculelor. În ultimii ani, din cauza numărului mare de mașini, a crescut considerabil nivelul de CO2 din atmosferă, considerat de altfel sursa numărul 1 a încălzirii globale. Beneficiul major al acoperișurilor verzi este acela că prin procesul de fotosinteză, cu ajutorul luminii solare, plantele absorb dioxidul de carbon și-l transformă în oxigen.

3. Izolează fonic

Unul dintre marile probleme ale zonelor urbane este zgomotul. Pentru că acoperișul de verdeață presupune existența unui strat de sol, ca suport pe care cresc iarba și plantele, acesta asigură și o anumită izolare fonică.

4. Costuri mai mici la întreținere

Pe timpul verii, datorită temperaturii menținute în parametri normali, scade necesitatea folosirii aparatelor de aer condiționat și implicit consumul de energie electrică. De asemenea, dacă stratul de vegetație este generos, iar plantele alese sunt rezistente la temperaturi scăzute, s-a observat că un astfel de acoperiș este eficient și pentru a menține pentru mai mult timp temperatura în locuințe în perioada iernii.

5. Reține apa de ploaie și previne inundarea

Acoperisul verde oferă unei locuințe un avantaj major și în ceea ce privește protecția împotriva intemperiilor, vânt sau ploi. O mare cantitate de apă rezultată în urma ploilor este absorbită de solul folosit ca strat principal pentru mica ta grădină la înălțime, restul se drenează printr-un sistem special.

Dacă ai nevoie de un bun specialist în treburile casei, apelează la serviciile ajusto.ro! Plata online, costuri fixe, fără bacșiș! 

preloader