5 greșeli care îți distrug mașina de spălat rufe

19 martie, 2020

Folosirea programelor incorect și nerespectarea regulilor de spălare a hainelor sunt doar două dintre greșelile frecvente care pot distruge mașina de spălat rufe mai repede decât te-ai aștepta. Te-ai gândit că o șosetă rătăcită sau un obiect ascuțit rătăcit prin buzunare poate deteriora garnitura care izolează cuva mașinii? Însă, nu doar aceste lucruri îți pot distruge mașina de spălat.
Unele gesturi pe care le faci poate cu intenții bune, pot contribui la defectarea mașinii, fără măcar să îți dai seama.

Iată la ce greșeli care îți pot distruge mașina de spălat trebuie să fii atent/ă:

defectiuni masina de spalat rufe

1. Supraîncarci mașina de spălat rufe

Lipsa de timp sau o familie numeroasă te face să supraîncarci mașina de spălat rufe? Dacă totuși ții la mașina ta de spălat și vrei să o ai pentru mai mult timp, atunci vrem să-ți spunem că supraîncărcarea mașinii de spălat te poate costa chiar defectarea ei. În momentul introducerii hainelor în cuva mașinii de spălat este bine ca așezarea acestora să fie uniformă și echilibrată.

O încărcare prea mare a acesteia va produce atât zgomot puternic cât și îngreunarea centrifugării, iar cu timpul aceste greșeli atât de frecvente, vor produce defectarea sistemului de susținere a cuvei. În plus, cu cât hainele sunt mai înghesuite în mașina de spălat, cu atât ele se vor putea mișca mai puțin și va fi mai dificil să se curețe.

2. Nu verifici buzunarele

Înainte de a pune hainele în mașina de spălat verifică buzunarele. Dacă un șervețel uitat îți poate acoperi toate hainele negre de puf alb, un șurub sau un obiect ascuțit poate găuri garnitura, în timp ce o monedă va zăngăni în tambur pe toata durata spălării hainelor.

3. Speli șosetele individual

Uneori se întâmplă ca şosetele spălate la maşină să se agaţe în diferite componente ale acesteia, îndeosebi în garnitura de cauciuc care izolează cuva maşinii de trapa de acces. Dacă vrei să previi această problemă fie leagă șosetele unele de altele, fie folosește un săculeț din plasă special pentru spălarea lenjeriei și lucrurilor mici.

4. Folosești prea mult detergent

Majoritatea persoanelor cred că dacă folosesc mai mult detergent vor avea lucruri mai curate. Acest lucru este eronat deoarece detergenții sunt destul de concentrați, iar dacă hainele nu sunt foarte murdare, nu ar trebui să folosești prea mult. Dacă apa este dură și folosești foarte mult detergent, apar probleme la nivelul scurgerii din cauza suprasolicitării. Specialiștii în reparații de mașini de spălat recomandă să folosești cantitatea recomandată pe ambalajul detergentului, ba chiar ceva mai puțin, și garantează că hainele vor ieși la fel de curate, în plus vei prelungi durata de viață a mașinii de spălat.

5. Speli la temperaturi foarte mici

Chiar dacă te gândești la considerente eco când speli rufe la temperaturi scăzute, ferește-te să speli prea des cu apă rece sau la temperaturi mici, deoarece mineralele și calcarul din apă se depun mai ușor pe întreaga instalație. Este bine să speli periodic cu apă fierbinte, peste 60 de grade Celsius, în primul rând pentru a dezinfecta cuva dar și pentru a preveni depunerile de calcar.

preloader