5 idei creative de a refolosi florile după ce s-au uscat

4 martie, 2021

Femeile adoră să primească flori. OK, recunoaștem că nu toate femeile sunt înnebunite după ele, însă statisticile dovedesc că florile se află în topul cadourilor pentru femei. Începând de la trandafiri, bujori și clasica lavandă, florile uscate pot avea un alt scop chiar și după ce se usucă. Este bine să ai în vedere că anumite flori se transformă atât de mult în varianta uscată, încât devin ceva complet nou, cu o formă și o textură foarte interesantă.

Așadar, dacă ai primit recent un buchet cu flori și nu ai vrea să renunți atât de ușor la el, iată câteva moduri de a reflosi florile uscate:

cum poti refolosi florile uscate

1. Buchet de flori

Un buchet de flori uscate are un aer romantic, cu notă vintage, și se potrivește perfect într-un decor shabby chic. Dar, pentru ca florile să se usuce într-un mod cât mai frumos, leagă florile de o sfoară, cât mai răsfirat pentru a nu mucegăui, și agață-le de tulpină cu floarea în jos. Atârnă-le într-o zonă bine ventilată și departe de lumina directă a soarelui timp de 1-2 săptămâni (florile mai cărnoase se usucă mai greu, pe când cele de câmp mai rapid). În câteva săptămâni, culoarea lor va începe să își piardă din intensitate, dar vei obține niște flori uscate, delicate, în nuanțe vintage. După ce s-au uscat, încearcă să recreezi un buchet în funcție de dimensiune și noua lor formă.

2. Săpun hand made

Producătorii de săpun hand made din prezent folosesc pentru fabricarea săpunurilor artizanale o mare varietate de plante, sub diverse forme: frunze, flori, pulpă, suc, felii de fructe etc. Când vine vorba de flori, lavanda este regina florilor pentru săpun. Problema care poate apărea este că în contact cu uleiurile și soda, florile își schimbă culoarea mov superbă într-un maroniu. Dacă florile sunt presărate deasupra, își vor păstra culoarea. Tot pentru săpun se pot folosi florile de trandafir, tei sau gălbenele.

3. Tablou din flori presate

Metoda de presare a florilor funcționează cel mai bine în cazul florilor mici, cu suprafața cât mai plată, precum ghiocelul, florile pomilor fructiferi, margaretele sau crizantemele. Tot ce trebuie să faci este să așezi florile pe o hârtie fină, cât mai absorbantă. Așază florile într-un strat, apoi acoperă-le cu încă un strat de hârtie și presează-le cu o greutate: o cutie sau carte grea. După prima săptămână, înlocuiește hârtia în care au fost așezate florile cu una uscată și așază florile la loc sub greutate. Tot acest proces durează aproximativ 3 săptămâni, după care vei avea flori uscate și gata pentru a crea un tablou deosebit.

4. Lumânări hand made

Într-o ceașcă transparentă sau un pahar din sticlă se vor lipi flori uscate. Gelul pe care îl folosești trebuie să fie transparent și lăsat la uscat mai multe ore. Pentru a plasa fitilul în mijloc folosește-te de ajutorul unui bețișor sau creion pe care să-l plasezi deasupra ceștii. Fitilul agață-l în partea din mijloc și lipește bețișorul de ceașcă în părțile laterale pentru a nu se desprinde în timp ce torni ceara. Toarnă ceara topită peste petale și pune ceașca la uscat. La final, presară câteva petale de flori deasupra ceștii după ce în prealabil ai turnat toată ceara.

5. Potpourri parfumat

Într-un bol decorativ transparent, pune un amestec de flori și fructe uscate. Pe lângă petalele florilor primite de 8 Martie de exemplu, adaugă felii de citrice uscate, ghimbir, batoane de scorțișoară, vanilie sau alte ierburi cu miros frumos. Dacă vrei ca potpourri să fie și mai aromat poți să pui câteva picături de ulei esențial și să-l reîmprospătezi de fiecare dată când se estompează parfumul.