5 idei de amenajări interioare cu gips-carton

22 mai, 2019

Rigipsul așa cum este cunoscut popular sau mai corect spus gips-cartonul este de fapt un panou de ipsos presat între două foi groase de carton. Știm că îți este greu să-ți imaginezi ce înseamnă dacă nu lucrezi în domeniul amenajărilor interioare sau construcțiilor, dar e bine să știi că acest tip de material se folosește cel mai des la realizarea unor pereți interiori despărțitori sau a tavanelor pentru că prezintă un mare avantaj: timpul de execuție mult mai mic față de tencuiala clasică, iar rezultatul estetic mai frumos, deoarece pereții sunt mai drepți și mai fini.

Dacă ai de gând să-ți transformi o zonă din casă într-o adevărată formă de artă poți folosi plăcile de gips-carton pentru a crea un model cu totul special. În funcție de tipul de amenajare cu rigips pe care o vrei, acesta poate fi tratat cu diferite substanțe care îl fac impermeabil, îi cresc rezistența, păstrând calitatea esențiala a acestuia și anume material de construcție semifinisat, ușor de tăiat și prelucrat și cu o greutate foarte mică. Există plăci de gips-carton hidrofugate, ignifugate, flexibile, există plăci speciale pentru exterior și plăci care asigură izolare fonică.

Dacă ți-ai planificat o schimbare în locuința ta și ai nevoie de o soluție rapidă și mai puțin costisitoare, iată cum poți folosi plăcile de gips-carton în amenajările interioare:

1. Rafturi cu design special pentru living

Arcuite, ovale, dreptunghiulare, hexagonale, crede-ne cu ajutorul plăcilor de gips-carton ai posibilitatea să dai cu totul altă imagine rafturilor. Bibliotecile clasice sunt înlocuite în prezent cu rafturi și etajere cu modele atipice ușor de creat din gips carton. Plăcile se vor îmbina perfect cu piatra decorativă de interior de exemplu și poți crea astfel un ambient spectaculos pentru peretele din living unde vei amplasa televizorul.

2. Dressing în dormitor

Una dintre marile probleme ale camerelor mici de la bloc este imposibilitatea de a-ți achiziționa mobilierul complet din magazinele de specialitate. Deoarece calitatea somnului este foarte importantă pentru întreaga zi, alege un pat confortabil cu o dimensiune generoasă și renunță la șifonierul mare din același set de mobilier. Mergi mai degrabă pe varianta creării unui dressing din plăci de gips-carton poziționat exact în spațiul care îți rămâne disponibil și vei economisi astfel fiecare centimetru rămas liber. Poți alege o ușă glisantă sau pliantă, ambele îți vor oferi libertate de mișcare și încadrare în spații strâmte.

3. Nișe de depozitare în baie

Într-o baie mică, achiziționarea mobilierului potrivit devine o mare provocare. Pentru că într-un spațiu restrâns fiecare centimetru contează, poți renunța la mobilierul clasic și poți merge pe crearea unor nișe din gips-carton pentru depozitare. De exemplu, în locul unui dulap suspendat, poți adopta varianta decupării unor nișe în perete. Ele pot fi realizate deasupra căzii și pot avea exact dimensiunea plăcilor de faianță care urmează a fi montate pe perete, repartizarea lor pe suprafața peretelui făcându-se acolo unde îți dorești. De asemenea, poți câștiga spațiu de depozitare deasupra lavoarului realizând etajere din gips carton în jurul oglinzii.

4. Tavan fals cu iluminat modern

Greutatea redusă a gips-cartonului îl face ideal pentru crearea unui tavan fals cu model geometric spectaculos, fără a mai lua în calcul faptul că se poate crea un iluminat feeric cu ajutorul becurilor tip led. Așa că dacă vrei un tavan fals ieșit din comun pentru livingul tău, cu elemente decorative poate inspirate din sălile de conferințe, rigipsul este o soluție de luat în calcul. În imobilele moderne, tot mai mulți constructori optează pentru instalarea pe tavan a conductelor de încălzire sau a rețelei electrice, pentru a permite accesul rapid în cazul unei avarii sau defecțiuni, fără să mai fie nevoie ca pereții să fie sparți, așa cum se întâmplă în casele mai vechi.

5. Perete despărțitor

Pereții din gips-carton ne permit să aducem modificări modului în care este împărțit spațiul de locuit. Un living prea mare sau o bucătărie deschisă pot fi modificate în doar câteva zile, fără prea multă mizerie, cu ajutorul plăcilor de gips-carton. Un apartament cu două camere cu un living foarte mare se poate transforma într-un apartament cu 3 camere sau unei bucătării deschise i se poate construi un perete dacă nu îți dorești ca mirosul de mâncare să pătrundă în toată casa de fiecare dată când gătești.

Gips-cartonul denumit și tencuiala uscată reprezintă o modalitate foarte rapidă și eficientă de finisare a pereților și pentru realizarea unor structuri decorative pe pereți de la rafturi la firide, arcade, grinzi false, pervaz la ferestre până la scafe și alveole.

Dacă ai nevoie de un bun specialist în amenajări interioare, apelează la serviciile Ajusto. Plata online, costuri fixe, fără bacșiș!

preloader