5 idei de organizare smart într-o garsonieră sau recâștigarea spațiului

28 noiembrie, 2019

Dorința de a impresiona, expunerea excesivă la reclame, cumpărăturile pe post de terapie și principiul „era la reducere, nu se știe când voi avea nevoie de el” ne fac să cumpărăm în exces diverse lucruri. O problemă serioasă apare atunci când locuim într-un spațiu restrâns și din cauza aglomerării ajungem să fim sufocați și la propriu și la figurat. Cei care locuiesc într-o garsonieră înțeleg perfect acest lucru. Totuși, cum facem să îmbinăm pasiunea pentru shopping și locuitul într-un ambient plăcut? ORGANIZARE, vor striga în cor specialiștii în design interior. 

Uneori, nu avem idee că lucrurile acelea împrăștiate prin garsonieră, chiar își vor găsi un loc potrivit chiar și într-o spațiu așa restrâns. Iată de ce reguli de organizare ar trebui să ții cont dacă locuiești într-o garsonieră:

1. Ordonează lucrurile din sertare. Prima regulă a organizării eficiente este să existe locuri clar stabilite pentru toate lucrurile din casă, indiferent cât de mică este casa. De exemplu, în bucătărie, sertarele trebuie împărțite clar pe categorii, indiferent că vei pune mai multe tipuri de lucruri într-un singur sertar. Pentru a delimita bine spațiul te poți folosi de separatoarele specifice sau pur și simplu de diverse cutii de depozitare. Faptul că știi că tacâmurile, ustensilele de gătit și prosoapele de bucătărie se află în primul sertar de sub blatul de lucru, te va ajuta să le pui rapid în același loc și să le găsești mereu când ai nevoie urgent. De asemenea, dacă vorbim de o garsonieră locuită de un cuplu, puteți merge pe împărțirea sertarelor pe jumătate, dar în care să depozitați același tip de produse. 

2. Pune lucrurile pe categorii, în același loc. Când locuiești într-o singură cameră, practic toate lucrurile sunt în același loc. Însă, ideea este să le și așezi în același loc, de fiecare dată. Împarte camera pe zone și alege un loc special pentru fiecare, de exemplu pentru cărți și documente locul potrivit poate fi biroul unde să plasezi toate cărțile și actele fie pe etajere deasupra mesei de lucru, fie în bibliorafturi și cutii de depozitare. În lada de depozitare de la canapea, alege să pui întotdeauna pilota, pernele și păturile. Pentru haine, accesorii și obiecte personale, apelează la același truc, separându-le practic pe zone și alegându-le un singur loc din cameră. 

3. Alege etajere pentru depozitare pe verticală. Poate că îți dorești să-ți decorezi peretele din garsonieră cu un tablou superb, dar încearcă să gândești practic atunci când spațiul este o problemă. Etajerele și rafturile deschise suspendate sunt de un real ajutor pentru a depozita cărți, jucării și jocuri sau obiecte ușoare pe care le folosești din când în când. 

4. Folosește sisteme de depozitare moderne și practice. Într-o baie de garsonieră, care în general este foarte mică, poți folosi în locul dulapurilor mari: cuiere, etajere sau cârlige pentru a agăța prosoape, coșuri și recipiente pentru săpunuri, dischete demachiante și sticle cu gel de duș. Toate acestea vor oferi un aspect modern băii tale mici și o vor face să pară mai liberă și automat mai spațioasă. 

5. Organizează hainele în funcție de anotimp. Este sfatul cel mai des întâlnit și poate chiar cel mai practic, pentru că atunci când locuiești într-un spațiu mic, hainele ocupă în general cea mai mare parte. În primul rând, sperăm că ai un șifonier pentru haine foarte înalt în care să poți depozita și pe înălțime, lucrurile de care nu ai nevoie în partea de sus și cele potrivite anotimpului în zona de jos, cea mai la îndemână. În cazul în care nu beneficiezi de un dressing sau un dulap încăpător, pune deasupra acestuia până la tavan cutii de depozitare mari în care să așezi hainele, de preferat chiar în saci vacuum pentru vidat hainele. După ce sacii sunt plini cu haine, elimini aerul cu ajutorul unui aspirator obișnuit și vei câștiga până la 75% din spațiu.

Mutatul, renovatul și amenajarea casei nu sunt deloc etape ușoare. Orice proprietar s-a simțit copleșit atunci când a fost nevoie să facă o astfel de schimbare în viață. Amenajarea casei poate fi ușoară și fără bătăi de cap dacă apelezi la specialiștii potriviți. ajusto.ro îți recomandă cei mai buni meșteri în amenajări interioare, cu referințe bune și experiență în domeniu!

preloader