5 întrebări esențiale înainte de a alege canapeaua perfectă pentru living

9 octombrie, 2020

Dacă te vom întreba ”Care este cea mai folosită piesă de mobilier din casa ta?” cel mai probabil vei răspunde: canapeaua. Nu-i așa? Este locul unde majoritatea dintre noi ne relaxăm în fața televizorului sau citind o carte, unde stăm cu prietenii la o cafea și uneori locul unde dormim. Astfel, este de la sine înțeles de ce este important să ții cont de mai multe criterii și să verifici mai multe opțiuni disponibile înainte de a lua decizia finală.

De la luarea măsurătorilor potrivite până la alegerea unui design potrivit care merge cu decorul livingului, iată 5 întrebări simple pe care e bine să ții le adresezi înainte de a cumpăra o canapea nouă:

alegere canapea living

1. Canapea cu 2-3 locuri sau colțar?

Primul criteriu pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când ești în căutarea canapelei ideale pentru living este dimensiunea. Suprafața livingului este cea de care va depinde dacă este mai înțelept să optezi pentru o canapea cu 3 locuri sau pentru un colțar generos. Pentru a nu aglomera spațiul și pentru a crea un decor armonios și aerisit, măsoară foarte bine spațiul disponibil și calculează dimensiunea potrivită pentru canapeaua din living.

2. Extensibilă sau fixă?

Ambele tipuri de canapele vin cu avantajele și dezavantajele lor. Canapelele fixe sunt cele construite pe un schelet imobil, deci nu își pot modifica forma, adică nu pot deveni pat. Dacă știi că va fi folosită doar pe durata zilei pentru vizionat la televizor sau discuții la o cafea, poți alege un model fix, care este adesea mai ieftin decât modelele extensibile și cu un design mai deosebit. Canapelele extensibile sunt populare tocmai datorită multifuncționalității, pentru momentul în care vrei să transformi livingul într-un dormitor de oaspeți.

3. Tapițerie textilă sau din piele?

Fie că alegi o culoare îndrăzneață, cu model sau o nuanță neutră, alegerea tapițeriei va avea un impact deosebit, deci asigură-te că modelul ales se potrivește cu stilul amenajării. Materialul din care este confecționată tapițeria canapelei este important și în funcție de stilul de viață, dacă aveți copii mici sau animale de companie. Este deosebit de important într-o casă cu o familie mare sau, dacă aveți un câine sau o pisică, să optați pentru o țesătură ușor de curățat.

4. Culoare neutră sau canapea colorată?

Chiar dacă trendurile vin și pleacă mai ceva ca trenurile din gară, acest lucru nu înseamnă că trebuie să mergi la sigur pe nuanțe neutre despre care se știe că nus e vor demoda. În această perioadă se poartă canapelele colorate și realitatea este că aduc mult farmec unei încăperi. Poți gândi în termeni pratici alegând o culoare neutră, maro, negru sau gri, dar la fel de bine poți merge pe nuanțe tari precum galben, verde sau chiar pe albastru clasic, culoarea anului 2020.

5. Cu spumă sau cu arcuri?

Durabilitatea este ceea ce te interesează cel mai mult la o canapea de living, atunci modelul cu arcuri ar fi foarte potrivit. Canapelele cu arcuri rezistă foarte bine în timp și își păstrează forma, indiferent de frecvența de utilizare sau de greutatea suportată, bineînțeles atât timp cât se încadrează în nivelul maxim de greutate specificat de producător. Dacă preferi să te relaxezi seara în fața televizorului și să te afunzi într-o canapea moale, atunci cel mai probabil ți se potrivește co canapea din spuma poliuretanică cu perne. Pe lângă confortul pe care îl conferă, canapelele din spumă au avantajul de a reveni repede la forma inițială și nu formează adâncituri.

O canapea curată înseamnă o stare de bine în propria casă. ajusto.ro îți oferă servicii de curățare a canapelelor, cu sistem profesional de injecție-extracție și detergenți cu spumare redusă și uscare rapidă.

preloader