5 lucruri bine de știut înainte de a alege vopsea lavabilă de interior

5 lucruri bine de știut înainte de a alege vopsea lavabilă de interior

22 iunie, 2022

Cel mai simplu mod de a alege culorile de vopsea lavabilă pentru interior potrivite este să începi cu nuanța care îți place. Poți folosi culoarea ta preferată ca nuanță de bază, pentru a crea o schemă de culori în jurul ei. Există desigur și alte modalități de alegere a culorilor potrivite pentru casa ta pentru a fi sigur că decizia este una corectă și că nu vei avea surpirze neplăcute după ce ai vopsit pereții.

Iată 5 lucruri pe care ar trebui să le faci înainte de a alege vopseaua lavabilă de interior pentru a fi sigur că rezultatul va fi cel dorit:

vopsea lavabila pereti

1. Caută inspirație pentru alegerea culorii

Revistele și site-urile de design interior au fost întotdeauna elementul de bază al inspirației pentru decorare. Ai acces la mii de pagini de inspirație pe internet. Site-urile de rețele sociale, cum ar fi Pinterest și Instagram, oferă inspirație de culoare pentru absolut toate stilurile de amanajre.

De asemenea, caută inspirație în exteriorul tău. Aducerea elementelor naturale înăuntru este o inspirație populară pentru schemele de culori. Indiferent dacă alegi verdele smarald al frunzelor sau albastrul navy al mării, schemele de culori inspirate de exterior sunt menite să fie odihnitoare și relaxante.

2. Ține cont de lumină

Înțelegerea luminii naturale din locuința ta este un punct de plecare important. Lumina are cel mai mare impact asupra modului în care culoarea este percepută în casa ta. Cantitatea de lumină pe care o primește spațiul, direcția sursei de lumină, precum și contextul culorilor existente în spațiu – covoare și mobilier – pot modifica de fapt modul în care apar culorile vopselei lavabile.

Acest lucru este valabil mai ales pentru alb și nuanțele neutre, care tind să reflecte orice alte culori prezente în și în jurul spațiului tău. Lumina naturală strălucitoare din est va arăta culoarea în forma sa cea mai adevărată, în timp ce lumina de apus tinde să capete un ton mai cald.

3. Analizează teoria culorilor

Nu trebuie să studiezi neapărat toată teoria culorilor pentru a obține idei grozave. Poți folosi scheme simple care îți explică complementaritatea dintre culori și tonurile lor. Cercul cromatic, numită și roată de culoare, este un instrument foarte util pentru a crea palete și combinații adecvate. Ordonează secvențial progresia culorilor, fiecare ocupă o poziție fixă ​​și ne ajută să înțelegem relația dintre ei. Pe baza acestor relații, putem diferenția trei feluri de culori: primar, secundar și terțiar.

4. Fii creativ cu nuanțele neutre

Dacă îți plac nuanțele neutre, acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți la a avea o casă cu personalitate. Nuanțele neutre constituie o bază excelentă pentru a decora ulterior cu ajutorul accesoriilor și decorațiunilor.

Pentru că alegi culori neutre de vopsea lavabilă de interior poți fii creativ cu modul în care sunt folosite culorile. Un perete cu dungi în culori neutre adaugă mult stil, dar păstrează încăperea să arate relaxată. De asemena, folosirea nuanțelor neutre îți permite să abordezi un perete accent cu tapet sau fototapet cu imprimeu.

5. Testează

Dacă ai posibilitatea cumpără în cantitate mică vopsea în mai multe culori/nuanțe și pictează o zonă suficient de mare pe câțiva pereți diferiți, astfel încât să poți vedea cum iese lumina în diferite momente ale zilei. Încearcă să nu testezi vopseaua pe pereții albi, deoarece va deschide culoarea. Dacă totuși pereții care urmează să fie vopsiți sunt albi, atunci testează o zonă mai mare pentru a avea o perspectivă cât mai bunăa nuanței care va rezulta.

 

 

preloader