5 lucruri care nu trebuie să lipsească dintr-o baie modernă

5 lucruri care nu trebuie să lipsească dintr-o baie modernă

22 iulie, 2022

Baia în prezent ar trebui să fie mai mult decât un loc pentru duș înainte de job sau seară după o zi obositoare de muncă. O baie modernă ar trebui să fie propriul sanctuar pentru relaxare. Astăzi, tehnologia și designul modern pot transforma baia într-o experiență asemănătoare unui spa, mai ușor ca oricând.

Fie că te pregătești de mutat în casă nouă, fie că îți planifici amenajarea casei, am pregătit o listă 5 funcții obligatorii pentru o baie de vis modernă:

baie moderna

1. Iluminare led integrată

Una dintre cele mai simple și mai rentabile modalități de a actualiza aspectul unei băi este prin intermediul corpurilor de iluminat. Designul interior modern include un sistem de iluminat încastrat în diverse zone din baie pentru a adăuga ambianță, precum și corpuri de iluminat montate sub și în jurul oglinzii.

Lămpile cu LED cu CRI 80 furnizează o lumină asemănătoare luminii naturale a soarelui, ceea ce le face potrivite pentru această încăpere. Are un efect plăcut de lumină albă care este în ton cu culoarea pielii umane.

2. WC cu trepte de lavaj

Decorarea unei băi moderne înseamnă și alegerea unor sisteme de economisire a apei. O modalitate de a face acest lucru este prin instalarea unei toalete cu trepte de lavaj. Acest tip de toaletă îți permite să reglezi utilizarea apei, reducând în același timp factura de apă.

Un rezervor obișnuit de wc are o capacitate de 6 litri, ceea ce înseamnă un consum mare de apă. Toaletele cu sisteme de evacuare treptată a apei (3/6, 3/5, 2/4 l) permit limitarea utilizării acesteia. Mecanismul a fost prevăzut cu un buton de acționare dublu – acesta se compune din două clape de comandă.

3. Saună sau cabină de duș cu aburi

O saună sau un duș cu aburi este o completare excelentă pentru o baie modernă din ziua de azi. O saună construită pentru doi nu va ocupa mult spațiu și, deși arată ca un articol de lux de top, costul instalării este probabil mai mic decât crezi.

O altă alternativă este cabina de duș cu aburi care oferă toate avantajele unui duș standard, împreună cu o serie de caracteristici fascinante, similare unei saune umede. Varietatea cabinelor de abur disponibile pe piață este foarte mare, acestea se bazează pe o componentă care generează abur. Spre deosebire de o cameră cu aburi găsită în mai multe stațiuni spa, unde aburul este produs prin transformarea apei în gaz prin duze sub presiune, dușul cu aburi folosește un generator de abur.

4. Căldură în pardoseală

Una dintre cele mai la modă completări la băile moderne este încălzirea radiantă. Conductele de sub pardoseală încălzite prin apă sau electricitate adaugă confort camerei, mai ales în timpul iernii. Pardoselile încălzite nu sunt doar inovatoare, ci și eficiente din punct de vedere energetic și sunt compatibile cu cazanele în condensație. Mai mult, puteți folosi diferite tipuri de materiale de pardoseală, cum ar fi gresie sau piatră naturală, care merg foarte bine cu aceste sisteme de încălzire.

5. Dezaburitor de oglindă

Oglinzile de baie încețoșate sunt destul de neplăcute, mai ales când ești grăbit. Ceea ce poți face este să instalezi un dispozitiv de dezaburire a oglinzii în partea din spate a corpului, care împiedică aburirea acestuia. Aceste dezaburitoare vin în diferite forme și dimensiuni pentru a se potrivi tuturor tipurilor de oglinzi.

 

preloader