5 lucruri despre împachetat de care TREBUIE să ții cont când te muți
3 decembrie, 2021Mutarea cauzează stres pentru mii de oameni care se mută în fiecare an. Însă, unul dintre cele mai stresante aspecte ale mutării este împachetarea. Chiar dacă te muți cu chirie sau în noua ta casă, trebuie să ai în vedere anumiți factori care s-ar putea să îți scape în această febră a mutatului. Multe persoane care își povestesc experiențele cu împachetatul și mutatul spun că niciodată planurile nu s-au potrivit cu realitatea.
Deși preconizezi că împachetatul va dura o zi – două, în realitate se întinde pe cel puțin 3-4 zile pline. Același lucru se va întâmpla și cu mutarea efectivă a lucrurilor. Așadar, înainte de a începe să depozitezi lucrurile în cutii, învăță ce se face și ce nu se face atunci când împachetezi pentru o mutare:
1. Împachetează în funcție de cameră
Începe prin a face un inventar al lucrurilor pe care urmează să le muți în noua casă. Procedează separat pentru fiecare cameră în parte – acest lucru vă va ajuta să vă organizați mai rapid și să urmăriți bunurile dvs. de valoare. De acolo, strângeți consumabile pentru mișcare, cum ar fi cutii de ambalare și mutare, căptușeală, bandă adezivă și pături – tot ceea ce aveți nevoie pentru a vă proteja lucrurile în timpul tranzitului.
Când mergeți să vă împachetați articolele, încercați să le combinați în funcție de funcție – de exemplu, împachetați rechizite de bucătărie.
În cele din urmă, nu uitați să vă marcați cutiile de mutare, astfel încât să știți exact unde se duce în noua ta casă. În partea de sus și pe părțile laterale ale cutiei, notați numele camerei, conținutul cutiei și dacă articolele din interiorul cutiei sunt sau nu fragile. De exemplu, o cutie pe care ai împachetat-o din bucătărie ar putea spune: „bucătărie/vase de zi cu zi/fragile”.
2. Folosește cutii rezistente
Tendința multor persoane este să folosească diverse cutii vechi pentru a transporta lucrurile din vechea casă în cea nouă. Nu este o decizie înțeleaptă, tocmai pentru că în timpul transportului, cutiile vechi se pot deforma, deteriora și rupe, iar obiectele transportate pot avea de suferit.
Asigură-te că folosești hârtie de ambalat de calitate, de preferat folie cu bule pentru obiectele sensibile care se pot sparge. Evită să folosești hârtie de ziar, deoarece după despachetare s-ar putea să te trezești cu vase și obiecte murdare de cerneală și să fie nevoie să petreci ore întregi spălând și curățând. De asemenea, ține cont să prinzi cutiile cu bandă de lipit suficient de puternică și rezistentă pentru a asigura cutiile.
3. Etichetează totul înainte de ziua mutării
După ce ai depozitat toate obiectele pe care urmează să le muți, asigură-te că ambalezi și etichetezi totul. O soluție rapidă și eficientă este să etichetezi cutiile pe culori. Alege o culoare pentru fiecare cameră, astfel încât persoanele care mută cutiile să se ocupe doar de culori și să nu piardă timp citind etichetele și căutând ce produse și unde anume se potrivesc. Majoritatea nu le vor citi, așa că utilizarea metodei codificate cu culori este un câștig pentru toată lumea.
4. Pune documentele importante separat
Nu împacheta documentele importante, cu celelalte lucruri pe care urmează să le duci în noua casă. Folosește fie o cutie sau o geantă specială în care știi clar că există aceste documente, pentru a fi la îndemână în cazul în care ai nevoie și pentru a nu se confunda cu celelalte cutii care vor fi transportate. Nu se știe niciodată cum aceste documente pot fi pierdute sau deteriorate din cauza unui accident inevitabil în timpul mutării.
5. Donează obiectele de care nu mai ai nevoie
Urmează sfatul celebrei bloggerițe Marie Kondo și renunță la ceea ce nu mai ai nevoie în noua casă. Donează obiectele care sunt încă într-o stare bună și nu mai ai nevoie de ele și aruncă obiectele stricate, dar nu le căra inutil în noua casă.