5 lucruri pe care să nu le ții niciodată în baie

24 decembrie, 2018

Umiditatea!!! Parcă strigă la tine cu putere ori de câte ori intri în baie. Se știe despre baie că este camera cu nivelul de umiditate cel mai ridicat din casă, unde mucegaiul se formează extrem de rapid, mai ales dacă nu există o fereastră sau un ventilator bun.

Și de multe ori din păcate nu ai ce să faci pentru că aceasta este construcția apartamentului în care locuiești sau pentru că pur și simplu nu îți poți permite să faci modificări. Ce ar trebui să știi însă este faptul că unele lucruri nu trebuie depozitate în baie.

Iată care sunt aceste produse și mai ales de ce nu trebuie să le lași în această încăpere:

5 lucruri pe care să nu le ții niciodată în baie

1 Medicamentele. Fiecare casă are propria “farmacie personală” care pentru cei mai mulți înseamnă dulăpiorul suspendat din baie unde ținem medicamentele necesare în caz de urgențe medicale, ferite de privirile curioase ale copiilor. Însă, dacă citim cu atenție recomandările de pe ambalajul medicamentelor vom regăsi întotdeauna indicațiile despre modul de păstrare. Medicamentele își vor păstra eficiența dacă sunt respectate acele condiții indicate pe cutie. În general, recomandările sunt legate de depozitarea în zone uscate, ferite de căldură și umiditate, și de preferat ținute în locuri întunecoase. Tocmai de aceea, baia nu este sub nicio formă locul potrivit pentru depozitarea medicamentelor. Alege mai degrabă un sertar din dormitor, dar asigură-te înainte că poate fi încuiat, în cazul în care ai copii mici.

2 Produsele de machiaj. Femeia modernă din ziua de azi are un arsenal de produse cosmetice depozitate prin toată casa, însă pe majoritatea dintre acestea le păstrează în baie, pentru a fi ușor de folosit atunci când își aplică machiajul în fața oglinzii generoase. Dacă te regăsești în aceeași situație, ia aminte la rândurile următoare. Gradul mare de umiditate din baie face ca produsele de machiaj să se deprecieze foarte ușor, astfel că nu trebuie să fii surprinsă dacă vei găsi fardurile praf extrem de umezite sau spori de mucegai pe burețeii și pensulele de machiaj. Cu atât mai mult, dacă le ții în recipiente fără capac, produsele și ustensilele de machiaj se vor umple de bacterii fecale. De ce? Vei afla în continuare.

3 Periuțele de dinți. Este foarte normal să-ți fi pus un mare semn de întrebare. Pentru că, normal, toată lumea se spală pe dinți în baie. Ceea ce nu știu cei mai mulți este că baia este un mediu ofertant în bacterii, pe de-o parte datorită umidității crescute de care vorbeam anterior, pe de altă parte datorită faptului că este locul unde ne facem nevoile fiziologice. Nu, nu trebuie să te rușinezi, trebuie mai degrabă să-ți muți periuțele de dinți într-un loc cât mai îndepărtat de vasul de toaletă, deoarece cercetători microbiologi au constatat că doar o singură periuță de dinți poate conține milioane de germeni care se împrăștie în aer de fiecare dată când tragi apa la toaletă, mediul umed fiind favorabil dezvoltării acestora.

4 Bijuteriile. Și în acest caz umiditatea crescută poate afecta bijuteriile, mai ales dacă acestea nu sunt din metale prețioase despre care se știe că sunt mai rezistente. Mediul umed va favoriza oxidarea metalului, va favoriza dezlipirea pietrelor și va diminua strălucirea. Un loc uscat, ferit de praf și razele soarelui, este de preferat și pentru depozitarea bijuteriilor.

5 Parfumurile. Dacă vrei să păstrezi calitatea aromei, parfumurile nu ar trebui depozitate în baie datorită diferențelor de temperatură frecvente, de la foarte cald la rece. Temperaturile ridicate pot duce la modificarea aromei, indiferent că recipientele sunt închise.

Dacă ai nevoie de un bun specialist în treburile casei, apelează la serviciile ajusto.ro! Plata online, costuri fixe, fără bacșiș! 

preloader