5 sfaturi pentru a mări durata de viață a mașinii de spălat vase

5 sfaturi pentru a mări durata de viață a mașinii de spălat vase

15 iulie, 2022

Se spune că durata medie de viață a unei mașini de spălat vase este de 9 ani. Întreținerea corespunzătoare, cum ar fi curățarea filtrului și efectuarea unei verificări periodice, va ajuta mașina de spălat vase să funcționeze foarte bine și să dureze cât mai mult timp posibil.

Curățărea rămâne cheia pentru asigurarea funcționării optime pentru un timp cât mai lung (interiorul ușii, suportul pentru tacâmuri, compartimentul pentru detergent, scurgerea) dar foarte importante sunt și prevenirea mucegaiului, verificarea brațelor rotative periodic și folosirea detergenților adecvați. Însă, mai există și alte aspecte de care e bine să ții cont.

Iată astfel 5 sfaturi pentru a mări durata de viață a mașinii de spălat vase:

durata de viata masina de spalat vase

1. Curăță filtrul mașinii de spălat vase

Filtrul mașinii de spălat vase acumulează tot soiul de murdării de pe vasele care urmează a fi spălate. Scoate raftul inferior pentru a expune partea inferioară a mașinii de spălat vase și vei observa filtrul. Rotește filtrul în sens invers acelor de ceasornic pentru a-l scoate.

Treci filtrul sub jetul cu apă caldă, folosind o periuță de dinți pentru a îndepărta orice particule de alimente blocate. Bonus: pentru o curățare suplimentară poți lăsa la înmuiat filtrul în oțet alb.

2. Folosește detartrant dacă apa este dură

De-a lungul timpului, mineralele se pot acumula în apă și pot cauza probleme mașinii de spălat vase. Mai ales dacă apa este dură, specialiștii recomandă utilizarea tabletelor pentru curățarea mașinii de spălat vase o dată pe lună pentru a elimina depunerile de calcar și minerale.

3. Încarcă mașina cu vase la capacitatea corectă

De asemenea, este indicat ca mașina de spălat vase să fie folosită cât mai aproape de capacitatea ei maximă pentru că setările/ reglajele compomentelor sunt făcute pentru acel nivel de încărcare. Aranjează vasele astfel încât cele mai murdare suprafețe să fie orientate spre centrul mașinii. Așază oalele și paharele cu fața în jos, astfel încât apa să poată pătrunde în ele. Îndepărtează resturile alimentare și etichetele de hârtie deoarece se vor desprinde de pe vase în timpul spălării și pot înfunda scurgerea. Aceste greșeli pot deteriora vasele din interior, pot crea zgomot sau chiar pot provoca o defecțiune a mașinii de spălat.

4. Nu uita să verifici duza de pulverizare

După ce ai încărcat mașina de spălat, rotește duza de pulverizare pentru a te asigura că se poate mișca liber și că nu se ciocnește de vasele sau mânerele care ies în afară.

5. Nu folosi produse nepotrivite pentru mașina de spălat vase

Există unele vase pe care nu ar trebui să le cureți niciodată în mașina de spălat vase pentru că s-ar putea distruge (sparge, topi, decolora etc). Acest fapt poate duce la distrugerea aparatului. Vasele din sticlă delicată, borcanele cu etichete, conserve și caserole din plastic care se poate topi la temperatură ridicată nu au ce căuta în mașina de spălat vase.

preloader