5 mituri false despre mașina de spălat vase

10 iunie, 2019

Mașina de spălat vase consumă prea multă apă. Aduce cheltuieli suplimentare. Este utilă doar pentru familii mari. Poate că ai auzit și tu astfel de mituri false cu privire la mașinile de spălat vase. Din păcate, aceste informații eronate pleacă din simplă neștiință, deoarece în realitate, acest electrocasnic oferă o mulțime de beneficii și nu doar din punctul de vedere al câștigului de timp și efort.

Îți spunem care sunt cele mai frecvente 5 mituri false despre mașina de spălat vase, după care te lăsăm pe tine să tragi concluzia dacă este sau nu un electrocasnic util pentru tine:

1. Vasele spălate de mână sunt mai curate

Acesta este cel mai vehiculat mit legat de mașina de spălat vase, însă complet neadevărat deoarece o mașină de spălat vase poate încălzi apa până la 70 grade Celsius în funcție de programul dorit, o temperatură imposibil de atins de mâna umană. Atunci când speli apa manual, temperatura este de maximum 40 de grade Celsius și în ciuda faptului că ai curățat murdăria de la suprafață, vasele nu sunt perfect igienizate. Mașina de spălat vase funcționează asemănător cu un sterilizator cu aburi, de aceea este utilă îndeosebi familiilor cu bebeluși.  

2. Consumul de apă la mașina de spălat vase este mai mare

Un mit neadevărat care provine din necunoașterea modului în care funcționează o mașină de spălat vase este legat de consumul de apă. O mașină de spălat vase de dimensiune medie consumă în medie între 15 și 25 litri de apă la un ciclu de spălare, în funcție de programul ales. În timp ce debitul unui robinet este de 8 litri pe minut. La un simplu calcul, îți vei da seama cât de multă apă ajungi să consumi spălând vasele în chiuvetă.

3. Un detergent mai scump spală mai bine vasele

Felul în care vasele sunt spălate nu este rezultatul detergentului folosit, ci într-o proporție foarte mare a temperaturii apei. Dacă vasele sunt pline de grăsime sau au pete vechi de murdărie, indiferent de tipul de detergent acestea pot rămâne cu zone necurățate, de aceea temperatura trebuie adaptată corect tipului de murdărie. În plus, un detergent mai scump nu este neapărat și mai performant, ci prețul mai mare poate fi efectul unui brand cunoscut.

4. Mașina de spălat vase este pentru familii mari

Este unul dintre motivele pentru care multe cupluri nu își achiziționează acest tip de electrocasnic mergând pe premisa că mașinile de spălat vase sunt doar pentru restaurante sau familii numeroase. Pe lângă faptul că există modele de mașini de spălat vase mici, similare aproape cu un cuptor cu microunde, producătorii au creat modele care îți pun la dispoziție posibilitatea să speli la jumătate din încărcătura obișnuită. Iar, când vine vorba de consumul de apă, așa cum am menționat anterior, este mult mai mic față de spălatul manual în chiuveta clasică indiferent câte vase speli.

5. Vasele trebuie clătite înainte de a le pune în mașina de spălat

Așa cum pregătești vasele pentru a fi spălate în chiuvetă, eliminând resturile mari de mâncare care ar putea înfunda scurgerea, același lucru îl vei face și cu vasele pe care le așezi în mașina de spălat vase. Dar, în niciun caz nu va trebui să le clătești cu apă, așa cum greșit se vehiculează, deoarece detergentul folosit și temperatura ridicată a apei au capacitatea de a dizolva orice rest de mâncare.
Dacă ai luat decizia de a-ți achiziționa o mașină de spălat vase sau rufe și ai nevoie de un instalator bun, meșterii Ajusto sunt gata să te ajute. Plata online, costuri fixe, fără bacșiș!