5 moduri de a avea o atmosferă hygge în casa ta pe tot parcursul anului

5 moduri de a avea o atmosferă hygge în casa ta pe tot parcursul anului

14 iunie, 2022

Știai că există milioane de hashtag-uri #hygge pe Instagram, pline cu fotografii cu pături confortabile, focuri și cafea? Multe dintre aceste idei hygge-friendly par că merg cel mai bine iarna, dar acesta este un stil care funcționează bine pe tot parcursul anului.

Hygge este un stil excelent pentru spații mici și mari și se poate încadra într-o gamă largă de bugete. Indiferent dacă ești în căutarea unor idei pentru designul întregii case sau a unor mici modificări, iată câteva idei de amenajare hygge care te vor ajuta să începi:

design hygge

1. Creează un colț de citit

O carte bună este un element esențial al hygge-ului și ce modalitate mai bună de a încuraja răsfățul literar zilnic decât un colț grozav de lectură? Nu ai nevoie de mult spațiu pentru a crea o zonă confortabilă de lectură. Ai nevoie de un fotoliu confortabil, o lampă dacă fotoliul nu este situat lângă fereastră, o pătură sau o măsuță mică unde să pui cana de cafea și o vază mică pentru flori.

2. Pune accent pe țesături

O concepție greșită comună este că pentru a îmbrățișa hygge-ul, ai nevoie de o casă plină de mobilier scandinav modern. Casa ta ar trebui să fie neaglomerată și minimalistă, filozofia hygge nu pune accent pe mobilier. Ai nevoie mai degrabă de multe perne, covorașe și o perdea vaporoasă, împreună cu o ceașcă cu ceai cald, și este tot ce ai nevoie. Poți combina diferite dimensiuni și texturi pentru a crea un aspect mai unic pentru camera ta.

3. Pune accent pe lumini diferite

Știm că lumânările sunt în mare parte accesoriul principal când vine vorba de hygge, dar probabil că vara îți dorești mai degrabă un aparat de aer condiționat care să te răcorească. Pentru a te bucura de frumusețea luminilor, adăugă niște șiruri cu becuri pe cadrul patului sau deasupra scaunului de lectură pentru un efect hygge complet. Iluminarea potrivită poate face instantaneu un spațiu să se simtă cald și primitor.

4. Alege nuanțe neutre

Un mediu armonios se realizează cel mai bine printr-o paletă de culori neutre. Când alegi culori pentru pereți sau mobilier, concentrează-te pe nuanțe precum gri, maro, alb și crem. Amintește-ți că scopul principal este să creezi un mediu liniștit și cald. Nu vrei să fii distras de nicio culoare prea puternică care domină spațiul.

5. Folosește coșuri pentru depozitare

Un spațiu bine organizat, fără dezordine este important pentru orice cameră hygge. Este mai dificil să te relaxezi într-o cameră aglomerată sau dezordonată. Renunță la obiectele inutile de pe orice suprafață din camera de zi, bucătărie sau dormitor. Folosirea coșurilor este o modalitate excelentă de a depozita pături suplimentare, perne sau orice alte articole la care ai nevoie mai frecvent.

preloader