5 moduri de a refolosi pliculețele de ceai la îngrijirea și curățenia casei

5 moduri de a refolosi pliculețele de ceai la îngrijirea și curățenia casei

18 februarie, 2022

Dacă ești mare amator/amatoare de ceai, atunci trebuie să afli acest lucru: pliculețele de ceai sunt o variantă excelentă de a hrăni plantele de apartament, de a împrospăta nuanța parchetului sau de a elimina mirosul neplăcut din frigider. Însă, există mult mai multe întrebuințări și moduri de refolosi plciulețele de ceai la îngrijirea casei.

Mai ales dacă ești preocupat de natură sau ai un copil mic, folosirea soluțiilor de curățare naturale sunt o alternativă ideală la cele achiziționate din comerț. Pe lângă faptul că sunt prietenoase cu mediul înconjurător, sunt și mai sigure pentru întreaga familie.

Iată așadar, cum poți refolosi pliculețele de ceai pentru îngrijirea și curățenia casei:

pliculete ceai curatenia casei

1. Lustruirea suprafețelor din lemn

Ai un bebeluș care umblă peste tot de-a bușilea sau pur și simplu ești în căutarea unei modalități naturale prin care să cureți podeaua și mobila? Datorită taninului din compoziția sa, ceaiul verde sau negru este perfect pentru a da o strălucire suplimentară decorului de lemn, degresând în același timp.

Pentru un finisaj strălucitor, fierbe între cinci și zece pliculețe de ceai deja folosite în 4 litri de apă. Folosește lichidul obținut pentru a spăla podelele sau aplică-l pe mobilierul de lemn cu un pulverizator și șterge cu o cârpă uscată și curată.

2. Eliminarea grăsimii de pe vasele murdare

Pliculețele de ceai pe care le-ai folosit deja pot fi reîntrebuințate pentru a îndepărta excesul de murdărie și grăsime de pe vase. Înainte să spelivasele manual sau să le pui în mașina de spălat vase, este ideal să le lași la înmuiat în chiuvetă undei ai pus apă caldă și pliculețe de ceai. Dacă vorbim de vase mai mari, atunci pune în interiorul lor pliculețe de ceai și toarnă apă caldă și lasă-le la înmuiat peste noapte. Taninul din ceai va îndepărta grăsimea și reziduurile alimentare, astfel încât, a doua zi dimineața trebuie doar să le speli în modul obișnuit.

3. Curățarea oglinzilor și ferestrelor

Pliculețele de ceai deja folosite pot curăța foarte ușor orice suprafață de sticlă. Tot ce ai nevoie este un pliculet de ceai verde lăsat 15-20 de minute în apă caldă, după care soluția rezultată o poți pune într-un pulverizator. Pulverizează pe suprafața murdară și șterge cu un prosop de hârtie de bucătărie.
Acest lucru este foarte util dacă ai copii mici și trebuie să cureți în permanență după ei. În loc să le interzici modul de explorare natural vârstei lor fragede, trebuie doar să te folosești de acest truc simplu de curățare.

4. Îndepărtarea mirosurilor urâte din frigider

Un truc foarte util de a elimina mirosurile urâte din frigider este să pui 2- pliculețe deja utilizate pe o farfurioară în interiorul acestuia. De asemenea, le poți pune la baza sacilor de gunoi pentru a preveni răspândirea mirosului în bucătărie în timp ce colectezi gunoiul.

5. Fertilizator pentru plante

Pliculețele de ceai de care te-ai bucurat pot aduce un mare avantaj plantelor de apartament. Prepară un ceai slab din plicurile deja utilizat, apoi udă plantele cu acest lichid rece pentru a le proteja de atacul insectelor dăunătoare. De asemenea, desfă pliculețul de ceai și pune frunzele din interior la baza plantelor pentru a fertiliza pământul din ghiveci.

preloader