5 moduri de a ține mizeria departe de intrarea în casă

5 moduri de a ține mizeria departe de intrarea în casă

3 februarie, 2022

Toate anotimpurile sunt frumoase în felul lor, însă fiecare vine cu tipul ei de neplăceri care aduc murdărie însă casă. Intrarea casei este ca o carte de vizită, de aceea noroiul, praful, frunzele uscate și zăpada ar trebui să rămână cât mai departe de locuința ta.

Câteva reguli precum descălțarea obligatorie în fața ușii, punerea pantofilor într-un dulap special, plasarea unui covor special la intrare pot preveni pătrunderea germenilor și a murdăriei în interiorul casei.

Iată cinci moduri inteligente prin care experții de acasă împiedică noroiul, murdăria, zăpada și iarba de la drumeții în interior:

intrarea in casa

1. Adoptă o regulă strictă – Nu intrăm încălțați

În special familiile cu copii mici înțeleg cât de greu este să păstreze curățenia casei. Copiii obișnuiesc să intre încălțați, dar acest lucru nu ar trebui permis deoarece toată mizeria de pe tălpile lor va ajunge în interior. Mai mult decât atât, plasează lângă ușă o cutie în care copiii să-și lase încălțămintea de fiecare dată după ce s-au descălțat. Astfel, tot praful de pe tălpi se va aduna acolo, în plus intrarea în casă nu va fi aglomerată de zeci de pantofi.

2. Folosește un covor de exterior

La ușa de la intrare plasează un model de covor de exterior cu o textură mai aspră. Acest lucru va ajuta la prinderea murdăriei, a nororiului uscat, frunzelor și firelor de iarbă în canalele încastrate sub nivelul pantofului pentru a păstra murdăria afară.

3. Limitează zona de intrare în casă în sezonul ploios

Dacă intrarea în casă se poate face și printr-o altă zonă decât ușa de la intrare, atunci profită de acest avantaj pe perioada sezonului ploios. Astfel, cizmele murdare de noroi, pline de frunze uscate sau încărcate cu zăpadă nu vor ajunge niciodată în holul de la intrare.
Dacă intri în casă pe ușa din față, atunci ai nevoie de o zonă specială pentru încălțămintea murdară adaptată cu anotimpul. Există tăvi din plastic pentru încălțămintea din sezonul rece sau covoare absorbante pentru zilele ploioase. Pentru anotimpul cald, când praful este singurul impediment, un covoraș aspru și un dulap tip pantofar pentru depozitare sunt tot ce ai nevoie pentru a controla mizeria și dezordinea.

4. Ține apoape o mătură, un făraș, un mop

Dacă în holul de la intrare dispui de un dulap, pune acolo câteva ustensile de curățat. Este mult mai ușor să cureți noroiul și murdăria de pe încălăminte imediat ce mizeria s-a produs, altfel riscul de a le împrăștia în interiorul casei este mult mai mare.

5. Folosește un uscator de încălțăminte

Dacă pantofii umezi sunt o problemă pentru casa ta, investește într-un uscător electric de încălțăminte care poate fi amplasat foarte ușor în garaj, spălătorie, baie sau chiar la intrarea în casă. Un astfel de gadget ajută pantofii să se usuce mult mai repede astfel încât să-i depozitezi în pantofar, iar holul să fie mereu organizat.
Un avantaj în plus al uscatorului de încălțăminte este că îl poți folosi și pentru încălțămintea sport pe care ai spălat-o la mașina de spălat rufe.

 

 

preloader