5 moduri în care poți împături șervețelele pentru masa de Crăciun

5 moduri în care poți împături șervețelele pentru masa de Crăciun

18 decembrie, 2021

Cei care doresc să aranjeze o masă de Crăciun specială, cu scopul de a se simți bine și de a-și impresiona musafirii ar fi bine să învețe câteva tehnici de împăturire a șervețelelor. Felul în care pot fi împachetate șervețelele pot schimba aspectul mesei de sărbători în așa fel încât invitații tăi să aibă sentimentul unei recepții de gală.

Așadar, dacă vrei să faci o impresie de neuitat cu decorațiunile pentru masă (pe lângă o mâncare delicioasă, bineînțeles), ne-am gândit să îți oferim câteva idei de împăturire a șervețelelor de masă:

moduri impaturire servetele

1. Braduț

Aranjarea șervețelelor pentru masa de Crăciun se poate face într-un mod specific sezonului, sub forma unui brăduț. Cele mai bune tipuri de șervețele pentru acest model sunt cele din hârtie pentru că sunt deja împăturite într-un pătrat cu mai multe straturi. Întoarce cele 4 colțuri suprapunându-le, astfel încât să rezulte un spic, acestea devenind ulterior crengile brăduțului.
Întoarce șervețelul pe cealaltă parte și îndoaie părțile laterale astfel încât să obții un con, care va fi orientat cu vârful către tine.Pentru a reda cât mai autentic aspectul unui brăduț în miniatură, ai nevoie de șervețele de culoare verde.

2. Plic

Dacă vrei ca la masa de Crăciun să aranjezi tacâmurile într-un mod aparte, poți face acest lucru cu ajutorul șervețelelor împăturite stil plic. Primul pas este împăturirea într-un pătrat, apoi sunt desfăcute și lăsate în jos trei straturi. În această formă se întoarce șervețelul invers, cu partea intactă în sus, și se îndoaie colțurile cu pliuri. În plic pot fi introduse tacâmurile și poți adăuga de efect o crenguță mică de brad.

3. Papion

Una dintre metodele potrivite unei mese festive elegante și rafinate este împăturirea servețelelor în formă de papion. Este una dintre metodele cele mai ușoare și speciale de a împături servețele din bumbac. Ideea este simplă, trebuie să împăturești șervețelul astfel încât să creezi un mic dreptunghi, cu toate tivurile / cusăturile în interior. După aceea, pliază șervetelul la mijloc și fixează-l cu un inel special, cu o fundă sau cu o bucată mică de panglică.

4. Evantai

Dacă tehnicile prezentate mai sus ți se par complicate și nu ești o persoană cu o bună îndemânare, o metodă clasică de împachetare a șervețelelor este cea tip evantai. Îndoaie șervețelul astfel încât să formeze un pătrat sau triunghi. Apoi, îți aduci aminte de la școală, cum făceai evantaie din hârtie? Ei bine, pentru un efect deosebit, suprapune un șervețel alb peste unul roșu și pliază-le împreună pentru a obține un evantai. Îndoaie pe jumătate evantaiul și pune-l în paharele de vin sau prinde-le cu o mică panglică la mijloc.

5. Rulou

Această idee este simplă și super simplu de realizat, ideală atunci când nu mai ai timp de modele mai complicate. Trebuie doar să împăturești șervețelele rulou, iar la mijloc să le prinzi cu un elastic sau o bucată de fundă. Dacă șervețele sunt simple, poți adăugă orice element decorativ specific sărbătorile de iarnă: crenguță de brad, vâsc, scorțișoară sau o floare.

 

preloader