5 motive importante pentru a cumpăra un umidificator

25 martie, 2019

Te trezești dimineața cu nasul înfundat? Ai observat că pielea îți este din ce în ce mai uscată? Copilul tău are foarte multe accese de tuse pe timpul nopții care îi perturbă somnul? Să știi că efectele negative ale aerului uscat din locuință nu se opresc aici, chiar și obiectele din casă au de suferit.

Umiditatea optimă a aerului dintr-o locuință recomandată de către specialiști este situată între 30 şi 60%. Odată ce nivelul de umiditate scade sau crește foarte mult, mediul în care locuim nu mai este unul sănătos. Măsurarea exactă a umidității aerului se poate realiza foarte ușor cu ajutorul unui higrometru sau umidometru.

Un umidificator menține nivelul optim de umiditate din camera unde aerul este foarte uscat. Așadar, dacă ai înregistrat un nivel foarte scăzut al umidității din locuință, iată motivele pentru care este recomandat să cumperi un umidificator:

1. Probleme respiratorii

Atât adulții, dar mai ales copiii și bebelușii, sunt afectați de aerul uscat din încăpere, fiind predispuși la probleme respiratorii. Aerul uscat produce congestia nazală (nas înfundat) și favorizează apariția acceselor de tuse uscată, mai ales noaptea, în timpul somnului. Într-un mediu cu aer foarte uscat, în special bebelușii au cel mai mult de suferit, deoarece mucoasa nazală nu se mai umezește corespunzător și astfel pot suferi alergii respiratorii sau chiar bronșite acute. În plus, o mucoasă nazală prea uscată ne va predispune la viroze respiratorii sau gripă. Pentru un confort sporit mai ales în camera copilului, poți plasa un umidificator de aer care îți permite folosirea uleiurilor esențiale.

2. Disconfort la nivelul pielii

Aerul uscat influențează și sănătatea pielii. Astfel, când nivelul de umiditate scade sub 30%, apare disconfort la nivelul pielii: senzație de mâncărime și piele uscată. Dincolo de a fi inestetică, pielea uscată poate favoriza apariția leziunilor (apar crăpături mici în epidermă care nu se văd cu ochiul liber) și a afecțiunilor dermatologice precum dermatita de contact.

3. Fisuri în pereții casei

Mai ales în sezonul cald, când în aer se eliberează prea puțini vapori de apă, ceea ce duce la scăderea drastică a umidității, va trebui să fim acordăm atenție și obiectelor din casă deoarece un aer uscat poate cauza probleme grave. Aerul uscat are efecte adverse și asupra casei tale, nu numai asupra organismului. El poate provoca fisuri în pereții casei și crăpături în structura de izolație. Mai mult decât atât, vopseaua de pe pereți poate avea de suferit, astfel în camerele cu un nivel de umiditate foarte scăzut poți observa zone umflate care ajung să se crape și să lase urme scrijelite.

4. Apariția electricității statice

Aerul și pielea umană, mai ales când sunt foarte uscate, au tendința de a ceda electroni și deci de a se încărca puternic pozitiv. De aici șocul pe care îl resimțim când ne atingem de obiecte care se încarcă puternic negativ cum sunt materialele sintetice sau metalele. Mediul uscat din interiorul locuinței, în special din timpul iernii, favorizează apariția electricității statice și astfel apare binecunoscutul fenomen de “curentare” atunci când atingem diferite obiecte din casă. Pentru că umiditatea aerului împiedică electricitatea statică să se formeze, un umidificator este mai mult decât benefic.

5. Acumularea prafului

Un alt efect negativ al aerului uscat este și acumularea prafului în locuință și depunerea lui mai rapidă. Pentru că sticla creează un câmp electrostatic vei observa foarte des o peliculă de praf pe ușa cuptorului din bucătărie, pe ușa mașinii de spălat, pe ecranul televizorului sau al computerului. Pentru a reduce depunerea de praf folosește produse de curățare cu proprietăți antistatice și un umidificator pentru a crește umiditatea din locuință.

Dacă ai nevoie de un bun specialist în treburile casei, apelează la serviciile ajusto.ro! Plata online, costuri fixe, fără bacșiș!

preloader