5 motive pentru a alege un candelabru în orice cameră din casă

5 motive pentru a alege un candelabru în orice cameră din casă

22 iunie, 2022

Când vine vorba de iluminatul tavanului, candelabrele au un aer spectaculos pe care alte corpuri de iluminat pur și simplu nu îl pot obține. Candelabrele sunt întotdeauna o piesă de excepție și vor atrage atenția indiferent în ce cameră sunt amplasate. Deși sunt folosite cel mai adesea în living, candelabrele pot fi, de asemenea, plasate în hol, în dormitor sau în bucătărie, pentru a oferi un efect vizual fermecător.

Așadar, dacă îți dorești ca sursă principală de iluminat din orice cameră din casă să fie un candelabru, iată motivele pentru care poți face această alegere:

candelabru casa

1. Hol

Ce loc mai bun pentru o declarație grandioasă decât intrarea? Profită la maximum de folosirea unui candelabru la intrarea în casă, dacă ai un tavan înalt. Este accesoriul care semnalează oaspeților să se aștepte la un ambient cu stil. Candelabrul poate fi folosit atât în holul unui apartament, cât și al unei casei spațioase, dimensiunea candelabrului este cea de care trebuie să ții cont.

2. Living

Livingul este fără îndoială camera cea mai potrivită din casă unde să plasezi un candelabru. Mai ales dacă vorbim de un living generos cu o zonă de dining, atunci deasupra mesei generoase, prezența decorativă a unui candelabru va aduce un plus de eleganță și farmec.

Dacă decorul livingului este unul clasic, poți opta pentru un candelabru realizat din sticlă sau cristale, ce poate reflecta lumina, astfel încât să genereze un efect vizual de senzație. Dacă vorbim de un stil minimalist sau modern, atunci un candelabru cu becuri led tip globuri sau cercuri sunt opțiunile potrivite.

3. Dormitor

Dacă vrei un corp de iluminat cu adevărat fabulos în dormitor, atunci candelabrul trebuie să fie opțiunea numărul 1. Tavanele înalte pot suporta modele supradimensionate, cu mai multe straturi, dacă ai un dormitor mic, atunci poți conferi eleganță prin modelul ales. De exemplu, un candelabru cu abajur textil, în culori asemănătoare cu cea a tăbliei de la pat, va crea un efect de simetrie foarte plăcut.

4. Bucătărie

Compensează trăsăturile rustice sau finisajele metalice ale bucătăriei tale cu un candelabru jucăuș, sculptural. Dacă ai spațiu suficient poți plasa o pereche de candelabre asortate pentru un impact mai mare. Într-o bucătărie cu aspect rustic, poți opta pentru un candelabru cu abajur din lemn sau realizat din material textil în culori inspirate din natură. Dacă stilul bucătăriei tale este unul modern și vrei să instalezi în centrul acestui spațiu un candelabru, atunci alege un corp cu elemente decorative realizate din sticlă sau metal.

5. Baie

Un candelabru spectaculos este o modalitate sigură de a crește aspectul luxos al băii tale. Prezența unui candelabru într-o baie este cu adevărat un element surpriză. Optează pentru un candelabru realizat dintr-un metal care să completeze accesoriile din baie, de exemplu alamă sau inox. O baie amenajată în stil clasic se potrivește de minune cu un candelabru cu cristale sau cu elemente metalice, strălucirea acestuia accentuând oglinda sau detaliile metalice existente în baie.

preloader