5 motive pentru a-ți lua un sistem de filtrare a apei potabile

6 august, 2020

Apa detoxifică organismul. Apa menține pielea hidratată. Apa oxigenează creierul. Apa te ajută să slăbești. Și nu sunt singurele beneficii ale consumului de apă, mai ales dacă ne gândim că toate celulele corpului au nevoie de lichidul esențial vieții. Dar, puritatea apei pe care o consumăm este foarte importantă pentru sănătatea noastră. În goana după găsirea apei cele mai pure, au apărut filtrele de purificare a apei potabile.

Dacă ai auzit de aceste sisteme de filtrare a apei potabile și ești interesat de ce poți obține cu ajutorul lor, iată care sunt avantajele folosirii lor:

sistem de filtrare a apei potabile

1. Apă microbiologic pură

Conform testelor efectuate, un sistem de filtrare a apei performant elimină toate substanțele organice dăunătoare organismului, precum E-coli, Salmonella, Rotavirusul, Hepatita A, Giardia, clorul, metale grele, arsenic etc. Filtrele de apă oferă o siguranță maxima pentru eliminarea bacteriilor, virusuri și altor alergeni care este posibil să existe în apa din rețea.

2. Apă fără miros sau gust

Apa, în general, este recunoscută pentru proprietățile ei: inodoră, incoloră și inspidă (fără miros, culoare sau gust). Însă, când vorbim de apa de la bloc e imposibil să nu luăm în calcul țevile vechi și ruginite, în unele cazuri de peste 30-40 de ani, și mirosul puternic de clor. Un filtru de calitate îți asigură o apă cu gust plăcut, fără mirosul deranjant de clor sau gustul ușor amărui, metalic.

3. Confort și utilizare ușoară

Oricine a rămas fără apă plată în timpul nopții, știe cât de frustrant poate fi să cauți un magazin deschis non-stop. Cu ajutorul unui sistem de filtrare a apei potabil instalat în propria bucătărie nu vei mai avea această problemă. Din momentul instalării filtrului de apă, izvorul propriu de apă pură se va afla exact în bucătăria ta.

4. Economie

Prin achiziționarea unui sistem de filtrare a apei potabile ai permanent în casă sau la birou o sursă de apă sănătoasă și care nu va costa nimic. Bineînțeles că investiția inițială costă, însă se va amortiza în timp și va reprezenta o parte infimă în comparație cu apa îmbuteliată pe care o cumperi săptămânal.

5. Potejarea mediului înconjurător

Cumperi zeci de sticle de apă pe săptămână de la magazin? Gândește-te că aceste peturi dacă nu sunt colectate și reciclate corespunzător vor ajunge la gunoi, fie în ape curgătoare, de unde sunt purtate în apele oceanelor. Programul de Mediu al Națiunilor Unite estimează că, în medie, în fiecare km pătrat al tuturor oceanelor lumii plutesc aproape 18.000 de asemenea bucăți de plastic. Conform statisticilor, în fiecare an, numai industria ambalajelor din PET consumă peste 150 de miliarde de litri de petrol, suficient cât să asigure combustibil pentru o jumătate de milion de mașini, timp de un an întreg.

Vrei să folosești un sistem de filtrare a apei potabile și ai nevoie de ajutor? Specialiștii ajusto.ro îți vor spune exact de ce ai nevoie pentru casa ta.

preloader